USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волиняни відзначилися на Всесвітніх іграх єдиноборств

17 Листопада 2023 23:04
Переможців і призерів ІІІ Всесвітніх ігор єдиноборств – 2023 та їх тренерів від імені очільника та депутатського корпусу Волиньради привітав перший заступник голови Юрій Поліщук, інформують в облраді.

Всесвітні ігри з єдиноборств – це міжнародні комплексні змагання з найбільш рейтингових і видовищних бойових мистецтв і єдиноборств. Цьогоріч ця престижна першість відбувалась у Саудівській Аравії. Було представлено 15 видів бойових мистецтв і єдиноборств: айкідо, бокс, боротьба, дзюдо, джиу-джитсу, карате, кендо, кікбоксинг, Муей-Тай, французький бокс САВАТ, самбо, сумо, тхеквондо, ушу та фехтування. Найпопулярніші та наймасовіші єдиноборства об’єднали під егідою «Sport Accord Combat Games» – це головні бійцівські змагання планети, які об’єднують найкращих спортсменів, які пройшли ліцензійні відбори на світових та континентальних чемпіонатах.

Загалом у ІІІ Всесвітніх ігор єдиноборств – 2023 взяли участь 57 українських спортсменів, із них – четверо волинян. Саме українці у підсумку посіли перше місце і у медальному заліку, і за кількістю нагород. Вони завоювали 53 медалі ( 21 – золотих, 17 – срібних та 15 бронзових).

Дві золоті медалі на Волинь привезли сумоїсти Іванна Березовська та Святослав Семикрас, срібну нагороду з французького боксу САВАТ здобув Юрій Зубчук, бронзовою призеркою з французького боксу САВАТ стала Анастасія Коновальчук. Усіх їх було нагороджено Почесними грамотами обласної ради та облвійськадміністрації.

Читати ще: Студент ВНУ здобув дві золоті медалі на чемпіонаті Європи із сумо

Відзнаки також отримали тренерка з сумо, яка підготувала чемпіона ІІІ Всесвітніх ігор з єдиноборств Святослава Семикраса, Аліна Бондарєва, тренер-викладач з сумо, який підготував чемпіонку Іванну Березовську, Анатолій Бондарєв, тренер-викладач з французького боксу САВАТ, який підготував призерку Анастасію Коновальчук, Микола Мордик, а також тренер-викладач з французького боксу САВАТ, який підготував призера Юрія Зубчука, Віталій Тимофєєв.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук переказав спортсменам та їх наставникам слова вітань та вдячності від голови Григорія Недопада та усіх депутатів волинського парламенту.

Читати ще: Луцькі боксери здобули дві перемоги на чемпіонаті України

«Війна не зупинила наших чемпіонів, попри усі складнощі та перестороги вони продовжують тренуватися, досягати нових висот і прославляти нашу державу у світі. Разом із тим, свою міць волинські спортсмени сьогодні доводять не лише на змаганнях, але й на фронті. Мені надзвичайно приємно вручити відзнаку саме Юрію Зубчуку, який просто з окопу піднявся на п’єдестал, та його тренеру Віталію Тимофєєву, який також став на захист країни і сьогодні перебуває на передовій. Це свідчить про те, що завдяки таким мужнім хлопцям, українська нація є незборима та непереможна», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus