USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волиняни вчергове везуть волонтерську допомогу в гарячі точки

9 Лютого 2023 16:45
Практично щотижня жовтий мікроавтобус волонтерського центру «Серце патріота» їде з Волині в гарячі точки. Окрім потрібних запчастин, техніки та іншого спорядження, волонтери обов’язково привезуть військовим ще й волинських смаколиків.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Розбитий мікроавтобус ще донедавна возив нашим захисникам на передовій хліб та продукти харчування. Проте авто, куплене волонтерами торік, вже від’їздило своє. Наразі шукають заміну.

Цього ж разу волонтери їдуть у запорізькому напрямку. Знову везуть автомобіль, який куплений педагогами волинського коледжу.

Читати ще:«На війну легше їздити, ніж у Європу», – лучанин Сергій Балицький про вісім років волонтерства та 300 поїздок на фронт. Інтерв’ю

«Що хлопці замовляють, те й ми намагаємося завезти, – це і колеса, і акумулятори, і сітки, і запчастини. Також не забуваємо про волинські смаколики. Коли їхатимемо назад, заберемо пошкоджений автомобіль і вже тут будемо ремонтувати», – розповідає засновник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький.

Чотирилапа подруга Сергія Балицького – вівчарка Тіна. Вона щоразу супроводжує його у поїздках на передову. Тіна не лише обороняє вантаж для військових, а й інколи рятує свого господаря, попереджаючи про небезпеку.

«Вона відчуває, коли потрібно ховатися. Я тепер знатиму, що як тільки Тіна іде з місця ближче до якоїсь будівлі, значить потрібно до чогось готуватися. Коли приїжджаєш до військових, вони кажуть, що собаки і коти відчувають, коли буде приліт. Якщо тварини біжать у бліндаж, то хлопці розуміють, що потрібно остерігатися», – каже волонтер.
Сергій Балицький зізнається: щоразу збирати список замовлень від захисників все важче. Але до підтримки військових долучаються і закордонні волонтери.

«Коли розпочалась війна, в Польщі був порив допомоги українцям. Ми пакуємося і так щомісяця їздимо, стараємося привозити потрібні речі. Цього разу привезли спальні мішки, розкладні ліжка та каремати. Чи не втомилися поляки допомагати українцям? Війна триває, а українці боронять і наші кордони, за що ми їм вдячні. Хочу побажати українцям свободи і щоб війна швидше закінчилася», – говорить польський волонтер Артур.

Завдяки небайдужим людям волонтерський фронт продовжує теж активно наближати перемогу нашої країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 9 Лютого 2023 18:46
Сергій Балицький давно заслуговує на найвищу нагороду держави Україна. 300 поїздок на лінію фронту!!! 300 разів ризикувати життям! Це неоцінений внесок одного громадянина в перемогу. І тут зайві петиції, в яких випрошують нагороду. Повинні знайтись ініціативні люди, які мають просунути цю ініціативу в управління нагород АП. І відстояти її.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus