USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60

Волиняни сплатили до бюджетів громад понад 185 мільйонів гривень за землю

22 Травня 2024 06:20
За підсумками січня-квітня 2024 року громади Волині отримали в розпорядження 185,4 мільйона гривень плати за землю. Ця сума на 16,3 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

Про це інформують в ГУ ДПС Волині.

Зокрема у звітному періоді місцеві бюджети отримали 164,6 мільйона гривень плати за землю від юридичних осіб і 20,8 мільйона гривень земельного податку, які перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

«Залучити до власних бюджетів додаткові надходження від земельного податку – важливо для кожної громади. Тож лідерам місцевого самоврядування не буде зайвим надати податківцям повну інформацію про всіх власників землі та нерухомості, яких закон зобов’язує сплачувати майнові податки. Сподіваємося, що органи місцевого самоврядування спільно з ДПС активно інформуватимуть громадян про їхній обов’язок перерахувати до бюджету належні платежі», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що фізичним особам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належних їм майнових об’єктів і нарахованих податкових платежів.

Читати ще: Для потреб оборони волиняни сплатили понад 240 мільйонів гривень військового збору

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом.

Окрім того, громадяни мають право самостійно звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для отримання податкового повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку та податку на нерухоме майно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus