USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Волиняни під час збирання ягід в лісі знайшли артилерійські снаряди та гранату

7 Липня 2021 16:37
На Волині щодня проводять роботи щодо виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише впродовж минулої доби здійснено 3 виїзди, під час яких виявили арсенал боєприпасів.

Про це повідомляє управління ДСНС у Волинській області.

Так, 6 липня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення знищено 35 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Напередодні біля дороги, що веде до села Хорохорин Луцького району, священнослужитель виявив підозрілий предмет та повідомив про це рятувальників. Сапери, які виїхали на місце небезпечної знахідки, класифікували її як 50-міліметрову мінометну міну.

Цього ж дня під час збирання чорниць у лісових масивах поблизу села Долинка Іваничівської сільської громади Володимир-Волинського району та села Маковичі Турійської сільської громади Ковельського району, свідомі мешканці натрапили на заіржавілі боєприпаси.

Вони і повідомили про це службу порятунку «101». Піротехніки ідентифікували їх як 33 артилерійських снаряди калібру 45 та 76 мм та 1 ручну гранату Ф-1.

Увесь небезпечний арсенал застарілих боєприпасів вилучено та знищено у встановленому порядку.
Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС Волині вилучили та знищили 324 вибухонебезпечних предмети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 7 Липня 2021 17:39
Напишіть, як і кому повідомляти. Знаю кілька місць, де лежать такі штуки.
Вася до Анонім Показати IP 7 Липня 2021 20:09
Телефонуйте 102

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus