USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Волиняни дроном переправляли наркотики в Білорусь: один із фігурантів пішов на угоду з прокурором

Сьогодні 20:58
Жителів Ковельського району зловили на контрабанді наркотиків з України до Білорусі. Для переправлення ділки використовували безпілотник біля кордону на Ратнівщині. Як виявилося, один із фігурантів затримання зміг домовитися з прокурором про пробаційний нагляд.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

П’ятеро жителів Ковельського району налагодили контрабанду наркотиків з України до Білорусі. Переправляли їх за допомогою безпілотника. До того ж, в особливо великому розмірі – аж 22 кілограми смоли канабісу.

Безпілотник та наркотики оцінили в суму близько 13 мільйонів гривень. Виявили ділків прикордонники ввечері 8 лютого цього року. Вочевидь наркосправу вже розслідували, бо судили одного з учасників групи. Він – уродженець села Гута на Ратнівщині.

Читати ще: Двоє волинян, які продавали наркотики військовим, отримали по 9 років тюрми

Його роль полягала в забезпеченні зберігання, перевезення наркотичного засобу від місця отримання до місця тимчасового зберігання; забезпеченні перевезення безпілотного літального апарата (з фурнітурою) та інших учасників угруповання до місця вчинення злочину.

А там інший учасник групи, який мав навички керування безпілотником, безпосередньо переміщував через державний кордон до Білорусі смолу канабісу.

«У лісопосадці отримали два пакунки, у яких був небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено, – смола канабісу. Розфасований у 240 окремих спресованих грудок, кожна з яких упакована в полімерну обгортку з написом Mars», – зазначено в матеріалах суду.

Читати ще: Лучани, яких звинувачували в торгівлі наркотиками, пішли на фронт

Саме на переправленні наркотиків біля села Гута ділків викрили прикордонники. У цій історії йдеться про 22 кілограми смоли канабісу. Для уродженця Гути все обійшлося пробаційним наглядом, а не реальною тюрмою. Обвинувачений пішов на угоду з прокурором. Він визнав вину, розкаявся і мав позитивну характеристику, тому зійшлися на такому покаранні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP Сьогодні 22:20
А чому таке м'яке покарання? Бо, поширюючи наркотики потенційному противнику, підривали їх національну обороно- і нападоздатність
Петро Показати IP Сьогодні 22:21
Людині медаль та новий дрон потрібно…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus