USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Волинянка позивалася до міграційної служби, оскільки її сину не хотіли видавати паспорт у формі книжечки

12 Грудня 2021 22:29
Суд задовольнив позов волинянки, яка позивалася до Ратнівського відділу Управління Державної міграційної служби, оскільки її 16-річному сину не хотіли видавати паспорт громадянина України у формі книжечки.

Про це стало відомо з рішення Волинського окружного адміністративного суду.

Як ідеться в матеріалах справи, в інтересах неповнолітнього сина позивачка звернулася з позовом до Ратнівського відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області про визнання протиправними дій щодо неоформлення та видачі її сину паспорта громадянина України у формі паспортної книжечки.

Ратнівський відділ УДМС відмовляв позивачці у видачі 16-річному сину паспорта у формі книжечки, оскільки у такій формі він видається лише на підставі рішення суду, якщо ж такого рішення немає, у Ратнівського відділу відсутні законні підстави для оформлення та видачі паспорта в такій формі.

Посилаючись на Закон України «Про захист персональних даних», позивачка вважала, що відповідач, відмовляючи її сину в оформленні паспорта у формі книжечки, грубо та безпідставно порушує його законні права та інтереси, оскільки ID-картка містить в собі безконтактний електронний носій із персональними даними, від обробки яких він відмовляється. Окрім того, законодавством передбачена можливість видачі паспорта як у формі картки, так і у формі книжечки.

Тож жінка просила визнати протиправними дії відповідача щодо невидачі її сину паспорта громадянина України у формі книжечки та зобов`язати Ратнівський відділ УДМС України у Волинській області оформити та видати паспорт громадянина України у формі книжечки без автоматизованої обробки персональних даних.

Посилаючись на ознаки типової справи, які наведені у постанові Великої Палати Верховного Суду, суд задовольнив позов волинянки, визнавши протиправними дії Ратнівського відділу Управління Державної міграційної служби. Також суд зобов’язав ДМС видати 16-річному хлопцю паспорт у формі книжечки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олесь Показати IP 12 Грудня 2021 22:42
Старий паспорт то документ . А та карточка пластикова то просто сміх , до електронної форми картки з голограмами , чіпами, контроллерами і магнітною стрічкою ...треба давати бумажку з органу що видав ....ото кіно народне ...
Уася Показати IP 12 Грудня 2021 23:08
ти з дуба впав? Яку бумажку? Єдине що було потрібно - витяг з реєстру про реєстрацію місця проживання, але - вже можна через дію змінювати прописку і там же перевіряти.
Олесь до Уася Показати IP 13 Грудня 2021 05:27
Ну ну . Сходи в якусь інстанцію і покажи їм свою дію і пласмасовий паспорт . Без копії листка про прописку нічого небуде .
ділдо до Уася Показати IP 13 Грудня 2021 05:57
Засунь свою дію собі в д... Скоро ще й "правильно голосувати" за тебе вона буде.
Анонім до ділдо Показати IP 13 Грудня 2021 09:29
підтримую!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus