USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Волинянка Марія Повх кваліфікувалася у півфінал третьої поспіль Олімпіади з веслування на байдарці

7 Серпня 2024 21:55
Волинська веслувальниця Марія Повх стартувала на Олімпіаді-2024 зі змагань між байдарками-одиночками на дистанції 500 метрів, які розпочалися з відбіркового раунду середи, 7 серпня.

35-річна Повх подолала вже два раунди паризьких Ігор: за підсумками кваліфікації потрапила до чвертьфіналу, де фінішувала третьою у своїй групі та здобула путівку до 1/2 фіналу, інформує Суспільне Спорт.

Як виступила Марія Повх на старті Олімпіади-2024

У кваліфікації подолала 500-метрівку за 1:54.13 хвилини. Українка посідала проміжне третє місце на середині дистанції, але в очній боротьбі поступилася позицією чешці Анешці Паловдовій.

У півфіналі Повх було достатньо фінішувати у топ-5 своєї групи. Українка на понад дві секунди покращила власний відбірковий результат – 1:52.09 хвилини – і посіла третє місце заїзду.

Що означає результат Повх?

Українка вже втретє веслуватиме в олімпійських півфіналах між байдарками-одиночками на дистанції 500 метрів. Цієї стадії вона також діставалася у Ріо-2016 та Токіо-2020.

Читати ще: Семеро спортсменів із Волині представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Парижі

Повх іще не вдавалося кваліфікуватися до фіналів А, в яких розігруються олімпійські нагороди. Найближчою до цього українка була на попередніх Іграх у Токіо – фінішувала четвертою з відставанням у 0.904 секунди від останнього прохідного місця.

За місце у фіналі А Повх веслуватиме в суботу, 10 серпня. В останній групі, що стартує о 12:00 за київським часом, українка змагатиметься з чинною олімпійською віцечемпіонкою Тамарою Чіпеш, серед інших семи півфіналісток, і потрапить до фіналу А в разі фінішу на першій або другій сходинках.

Як українка прокоментувала виступ на старті Олімпіади

Як пройшли перегони:

«Чудово. Рада, що тут перебуваю, що Бог дає мені сили щодня прокидатися та виконувати роботу», – розповіла Повх.

«Не буває однакових гонок, краща чи гірша. У попередньому заїзді їдеш по-одному, а у чвертьфіналі – інакше, бо тут вже треба потрапляти до півфіналу. Або відпочинок (виліт), або далі працювати».

Читати ще: Подружжя волинських спортсменів Роман та Марія Повхи розповіли про свій олімпійський досвід, тренування і сімейне життя

Про два заїзди в один день:

«Ми відпочили, гадаю, це нормально. На ліцензійному турнірі я впродовж п’яти годин пройшла три гонки, де здобула ліцензію в Париж».

Чим особлива Олімпіада 2024 року:

«Особлива, бо я в одиночці, бо я тут із чоловіком, він мій тренер. Дуже багато особливостей можна знайти».

Чи більше подобається веслувати в одиночці:

«Не можу так сказати, я і командні човни люблю. Просто на цю Олімпіаду трішки десь не зрозуміла, що можу допомогти командному човну. Так вийшло, я ні про що не шкодую. Рухаємося вперед».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus