USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Волинянам розповіли, як обирати новорічні гірлянди

26 Грудня 2020 23:30
Вибираючи електричні гірлянди для прикрашання домівки до свят, потрібно звертати увагу тільки на сертифіковані товари, які будуть якісними та безпечними.

Керівник сектору взаємодії зі ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС у Волинській області Володимир Нестеров розповів Суспільному Волині, що, як свідчить статистика, у святковий період зростає небезпека виникнення пожеж, зокрема в побуті, через використання ілюмінацій, піротехнічних виробів та недотримання правил елементарної безпеки при користуванні електричними приладами, через послаблення уваги за дітьми, які можуть спричинити пожежу пустощами з сірниками, вогнем чи електричними приладами, або ж через те, що діти були залишені вдома самі.

«Оскільки свята супроводжуються використанням великої кількості ілюмінацій, електричних приладів, це – перше джерело, яке може спричинити пожежу, тобто несправні ілюмінації, несправні електричні прилади для обігріву помешкань у цей період є першочерговою причиною для можливого виникнення пожежі, як і відкритий вогонь чи піротехнічні вироби», – сказав він.

Володимир Нестеров наголосив, що ялинку не можна розміщувати вдома поблизу відкритого вогню, електричних камінів або камінів на твердому паливі, на шляху до виходу з приміщення (т. зв. шлях евакуації).

«Ялинку варто встановити на міцну основу для того, щоб унеможливити її перекидання. Оздоблювати ялинку ні в якому разі не можна легкозаймистими та горючими матеріалами, такими, як вата, паперові іграшки. Також біля ялинки не можна використовувати бенгальські вогні або будь-який інший відкритий вогонь», – зазначив він.

Своєю чергою, заступник керівника ГУ Держпродспоживслужби в області Геннадій Кожевніков наголосив, що купувати новорічні атрибути, у тому числі гірлянди, потрібно не на стихійних ринках, а в спеціалізованих магазинах. За його словами, такі товари насамперед повинні бути безпечними та якісними, а не дешевими.

«Потрібно купувати такі речі в спеціалізованих магазинах. Передусім, має бути присутня обов’язкова інформація для споживачів про ці товари – це назва продукції, тип гірлянди, наприклад ялинкова чи для домашнього інтер’єру, види лампочок, інформація про напругу і потужність, реквізити виробника, імпортера, дата виробництва тощо», – зауважив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus