USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Може бути біда: волинян просять не їхати на авто у ліс й тим паче не розводити там багаття

12 Липня 2024 13:57
Рятувальники закликають волинян дотримуватися правил пожежної безпеки, адже до 15 липня в Україні буде зберігатися найвищий клас пожежної небезпеки. Мінімальна кількість опадів, або їх відсутність, а також висока температура повітря збільшує ризик виникнення пожеж у лісових масивах і на торфовищах. А ліквідувати їх в таких умовах надзвичайно складно.

Про це розповів речник ГУ ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров під час брифінгу в ОДА.

За його словами, аби попередити виникнення пожеж, рятувальники спільно з лісівниками, екологами та представниками органів влади активно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення області.

Читати ще: Африканська спека: якою буде погода цього тижня на Волині

«Просимо волинян не відвідувати лісові масиви на автотранспорті. В’їзд туди зараз заборонений. В жодному разі при відвідуванні лісів не розводити багаття. Окрім того, треба слідкувати за дітьми та їх поведінкою: забороняти користуватися сірниками та відкритим вогнем, аби не допустити пожеж в екосистемах», – наголосив Володимир Несторов.

Читати ще: Через спеку на Волині значно побільшало звернень в обласний центр екстреної меддопомоги

За порушення правил пожежної безпеки, які призвели до пожеж в лісових масивах, на торф’яниках або за спалювання сухої рослинності законодавством передбачена досить сувора відповідальність. Це штрафи від 3060 грн для громадян і вдвічі більша сума – для посадових осіб.

Читати ще: У Володимирі рятуються від 30° спеки: розпочали полив вулиць, парків та площі

До слова, з початку року на Волині зареєстровано 124 випадки пожеж сухої трави і одна пожежа на торф’янику. Але, як зазначив представник ДСНС, лише за 11 липня в першій половині дня в області ліквідовано три пожежі сухої рослинності у Ковельському, Камінь-Каширському і Володимирському районах.

«Маємо зробити так, щоб на Волині пожежі в екосистемах не виникли. Щоб ми зберегли зелені насадження від пожеж, які трапляються через людську недбалість», – додав речник ДСНС у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus