USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Волинь такого ще не бачила: у Луцьку відбудеться міжнародний фестиваль світла Lutsk Lights Festival

17 Листопада 2021 12:19
Наступного року на жителів та гостей обласного центру Волині чекає вражаюче, небачене видовище – масштабний фестиваль світла та сучасного мистецтва «Lutsk Lights Festival». Такого Волинь ще не бачила, стверджують організатори.

Світло всередині

Організатори планують проводити захід у міжнародному форматі. Свою участь вже підтвердили визнані українські та зарубіжні майстри візуального мистецтва. Ця подія приверне увагу як українського глядача, так і інтернаціональної спільноти.

Головна концепція свята – «Світло всередині» – мова про те «світло», що веде людину по життю, надихає, наповнює та спонукає на великі звершення. Фестиваль світла – це не просто масштабний захід, а виклик, «Challenge» для всіх учасників такого дійства.

Для організаторів – це перевірка на здатність осилити подібний проєкт та сповна, якісно його реалізувати.

Для учасників – це виклик на творчу майстерність та креативність.

Це виклик і для міської ради Луцька, адже фестиваль такого формату – це можливість для міста ствердитись, як технологічно-сучасне середовище, що здатне провести захід подібного обсягу.

Для партнерів та спонсорів – це виклик й можливість проявити аристократичну щедрість, стати символічним «партнером сили», що здатен своїми ресурсами допомогти втілити в життя проєкт великого масштабу та зробити це заради вищих, духовних та творчих ідеалів.
Місія фестивалю – культивація творчості у людях.

Шоу проводитимуть не для фінансової вигоди, а заради мистецтва та естетичних цінностей. Організація фестивалю світла відбувається не тільки задля реклами, а тому що культурна подія – це внесок у розвиток громади, міста, регіону. Це шанс познайомитись з сучасним видом мистецтва якого в Луцьку і в Україні, ще не було. Через локальну прив’язку до міста стимулюватиметься любов й повага до рідного краю, який сформував людей, котрі спромоглися на проведення значущого, новаторського дійства на його теренах.

Організатори фестивалю ставлять собі за мету зробити вагомий внесок у культурний, туристичний та економічний розвиток Луцька, шляхом культурного збагачення регіону, методом проведення творчого фестивалю без конкурсів та конкуренції.

«Мистецтво – не поле бою, а простір для маніфестації творчого потенціалу», – каже автор проєкту «МІСТО СВІТЛА» Олександр Куява.

За кілька днів фестивалю широкому загалу будуть представлені нові види цифрового мистецтва – віджеїнг, світловий артдизайн та проєкційний відеомапінг.

Продемонструють урбаністичні світлові декорації, масштабні експозиції та шоу за допомогою проєкторів і великих екранів. Оригінальні інсталяції й голографічні проєкції перетворять серце Волині на справжнє МІСТО СВІТЛА.
Однією з основних локацій фестивалю стане територія Палацу урочистих подій Луцька. На широкому фасаді будівлі будуть представлені відеомепінг роботи міжнародних та українських медіахудожників. Символічний вигляд та ідеальна геометрія будівлі робить її головним «полотном» міста для проєкції відеоарту.
На «Ротонді» у центральному парку імені Лесі Українки планується представлення відеоарт перформансів, live-відео міксів, віджеїнгу в реальному часі.

В залежності від фінансового залучення та наповнення бюджету фестивалю у центрі міста передбачається встановлення купольної конструкції діаметром 13-15 метрів, всередині якої буде транслюватись відеомепінг проєкція на 360 градусів, що створить ефект повного занурення.

За задумом організаторів, у центральному парку, робитимуть інсталяції з робіт світлових дизайнерів та художників.

Світловими стрічками планують прикрасити громадський транспорт, велосипеди, човни у парку, а також під час проведення заходу усім відвідувачам буде доступна сувенірна продукція з підсвіткою.
Лазери та ліхтарики, браслети, LED-нібми з символічними меседжами – це створить візуальну, матеріальну «краплинку світла» у кожній людині, що здалеку буде виглядати як гігантська, динамічна, жива декорація.

Проведення фестивалю заплановано на кінець літа – початок осені 2022 року. Масштабне дійство потребує ретельної багаторівневої підготовки, тож організація розпочалась у серпні. Впродовж наближення до першого дня анонсованої події у Луцьку планується проведення ознайомчих культурно-масових заходів. Наприклад, ексклюзивні артвиставки у Луцькій галереї мистецтв, які зможуть слугувати своєрідним «тизером» до основних подій та дозволять публіці зрозуміти, що на них чекає на фестивалі.

Організація фестивалю базується, у першу чергу, на близькій взаємодії з місцевими органами самоврядування, представниками бізнесу та громадських організацій місцевого та всеукраїнського рівня.
Організатор фестивалю Олександр Куява ставить собі за мету досягнути гармонійного формату 4W співробітництва з учасниками та спонсорами.
Формат 4WIN розшифровується, як WIN – WIN – WIN – WIN, тобто «4 перемоги» – умови, при яких усі учасники фестивалю залишаться у виграші від проведення заходу.

Глядачі познайомляться із сучасним цифровим мистецтвом, отримають безліч нових емоцій та приємних спогадів.

Арт-учасники фестивалю, художники та дизайнери матимуть можливість продемонструвати широкому загалу свою творчість, знайти нових прихильників, однодумців, а може й спонсорів.

Місто підвищить свою туристичну й економічну привабливість та свій авторитет, як культурна столиця регіону.

Спонсори та партнери фестивалю зможуть збільшити впізнаваність свого бренду, створити додаткову лояльність аудиторії, знайти нові знайомства та можливості для власного бізнесу, продемонструвати щедрість рідному місту.

Також слід зазначити, що під час фестивалю буде згенерований неймовірний об’єм аудіовізуального, фото та відео контенту, декорацій, концепцій креативного та рекламного матеріалу.

Після завершення фестивалю всі здобутки залишиться усім, організаторам, спонсорам, художникам та місту для подальшого використання в рекламних та творчих цілях.

В залежності від формату співпраці з фестивалем, спонсори матимуть можливість розробити власні арт-проєкти, інсталяції та концептуальний контент. Для організаторів не менш важливо, щоб після івенту залишився ресурс, який, можливо буде використовувати у наступних ітераціях фестивалю.
Lutsk Lights Festival 2022 – це поєднання духовних, культурних, суспільних та матеріальних благ. Проведення такого івенту гарантовано позитивно позначиться на кожному окремому учаснику й на місті та регіоні вцілому.

«Особисто для мене, фестиваль світла – це спосіб висловити подяку рідному краю за те, ким я є зараз», – акцентував автор проєкту «МІСТО СВІТЛА» Олександр Куява.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Волинь Показати IP 17 Листопада 2021 13:00
такого і не побачить, якщо "огранізатори" хочуть - можуть зробити за свої гроші )) P.S. Якесь з міст погодилось на подібну пропозицію? Звичайно ж - ні )) Здогадайтесь чому ))
bob до Волинь Показати IP 17 Листопада 2021 14:43
Можливо я не помітив. Але не бачу, щоб фінансувалось з бюджету. Якщо так, то взагалі не розумію вашого невдоволення.
ВІРУС Показати IP 17 Листопада 2021 15:18
Так ми хворієм чи балдіїм...
Олександр Показати IP 17 Листопада 2021 15:20
ВИНА И ЗРЕЛИЩ....
Ледлох Показати IP 17 Листопада 2021 16:06
Було б це шоу, сказав би : - Вау. Але це фестиваль, хтось затоварився ліхтариками на аліекспрес, скачав з гугл шаблон-презентацію чогось там і хоче накосити капусти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus