USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Волинь співпрацюватиме з Європейською бізнес-асоціацією

1 Липня 2024 22:47
Заступник голови Волинської ОДА Олександр Троханенко зустрівся з представниками західноукраїнського офісу Європейської бізнес-асоціації. Мета приїзду делегації – знайомство, налагодження ефективної та плідної співпраці, а також обговорення поточних питань, з якими стикається бізнес на Волині.

Про це повдіомляє пресслужба ОДА.

Асоціація захищає інтереси бізнесу у правовому полі, є майданчиком для обміну інформацією, досвідом та платформою для спілкування бізнесу з органами державної влади.

«Наша міжнародна організація має два проєкти: підтримка іноземних та українських інвесторів в Україні, а також пошук іноземних партерів, які готові інвестувати у нашу державу. Ми робимо усе, щоб про Україну не забули. Наше завдання – постійно розповідати про потенціал країни та про живий бізнес, – сказала керівниця Офісу асоціації Мар’яна Луцишин. –Ми захищаємо інтереси чесного бізнесу і мені дуже приємно, що багато українських компаній вступають в асоціацію».

Потому вона запитала про співробітництво влади та бізнесу на Волині, а також з якими викликами стикаються підприємці.

«Ми зацікавлені в інвесторах та у підтримці бізнесу, що ми зараз і робимо. Волинь співпрацює з іноземними партнерами в рамках міжнародних програм. Також наша область приймає бізнес з постраждалих від повномасштабного вторгнення регіонів. Зокрема, до нас релокувалися близько 50 підприємств. В основному вони перемістилися у Луцьк, Нововолинськ та Володимир, – розповів Олександр Троханенко. – Минулого року на Волині створили два індустріальних парки. Якраз шукаємо партнерів для повноцінної їх робити. На жаль, на сьогодні іноземці, які хочуть інвестувати у Волинь, трішки побоюються воєнного стану та сусідства з білоруссю».

Читати ще: Цифровізація – пріоритет: на Волині впроваджують швейцарсько-українську програму EGAP

Попри це, як зазначив заступник начальника управління економічного розвитку, інвестицій, туризму та курортів ОДА Андрій Ткачук, бізнес у теперішніх реаліях дуже змінився.

«Зараз ми маємо інший бізнес, аніж був до війни. Це бізнес соціально-відповідальний, стійкий та незламний», – сказав посадовець.

Таким чином сторони домовилися про співпрацю, у рамках якої обмінюватимуться інформацією щодо актуальних бізнесових проєктів та залучення інвесторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 2 Липня 2024 10:05
Соціально-відповідальний, стійкий та незламний», – що це за хрень ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus