USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Волинь – серед шести областей-учасниць швейцарсько-українського проєкту регіонального розвитку UCORD

18 Вересня 2024 21:18
Волинську Агенцію регіонального розвитку заснували облдержадміністрація, обласна рада, торгово-промислова палата Волинської області та ГО «Асоціація регіонального розвитку». Про основні напрямки її діяльності розповів під час брифінгу т. в. о. директора Орест Сорокопуд.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Такі ж агенції діють в решті областей України. Їх було створено для залучення інвестицій у розвиток кожного з регіонів на місцях.

«А точніше, для ефективної регіональної політики», – зазначив Орест Сорокопуд.

Читати ще: Волинь стала партнером міжнародного проєкту UCORD

Основна діяльність Агенції полягає в напрацюванні проєктів для залучення інвестицій в область, враховуючи спроможність та можливості кожної громади. Агросфера, туризм, медицина, освіта, культура – фахівці Агенції співпрацюють з представниками громад, місцевого бізнесу та влади, визначаючи потенціал Волині, який зацікавить інвесторів. Далі йде розробка стратегії та плану реалізації, який можна представити міжнародним партнерам.

Читати ще: Волинь першою з регіонів поєднуватиме перспективне і просторове планування

Наприклад, Агенція та Шацька селищна рада розробили агрокластер «Західне Полісся», який планує об’єднати ключових виробників с/г продукції та будівництво комплексного переробного виробництва овочів та ягід на території Шацької громади. Заплановано створення торгової марки «Зроблено у Шацьку». До проєкту залучено 14 територіальних громад – Шацьку, Головненську, Вишнівську, Любомльську, Рівненську, Дубечненську, Заболоттівську, Ратнівську, Самарівську, Смідинську, Старовижівську, Луківську, Турійську та Дубівську.

Читати ще: Волинь підписала чотиристоронню угоду зі швейцарськими партнерами

Також Агенція спільно з партнерами напрацювала концепцію та виграла проєкт щодо створення регіонального нейроцентру на базі Волинської обласної клінічної лікарні. Він передбачає об’єднання кількох відділень у єдину нейрохірургічну службу. Основними напрямками роботи центру будуть лікування інсультів, нейроонкологія та нейрохірургічна травма.

Крім цього, триває робота із реалізації на Волині швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD. Волинська область – серед шести регіонів-учасників, серед яких Тернопільська, Хмельницька, Вінницька, Одеська та Сумська області. На Волині проєкт UCORD реалізовуватиме флагманські проєкти із водопостачання, водовідведення, управління відходами, а також інноваційні проєкти у сфері культури й культурних індустрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus