USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинь – серед економічно стійких регіонів завдяки будівництву житла

11 Червня 2024 13:23
Волинська область на шостому місці із 20-ти у рейтингу економічної стійкості областей, опублікованому виданням «Ділова столиця».

Про це повідомив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Як повідомляє видання, аналізували інформацію за 2023 рік та перший квартал 2024 року у чотирьох важливих сферах економічного життя: сільськогосподарське виробництво, експорт товарів, прийом в експлуатацію житлових будинків і прийом в експлуатацію нежитлових будівель.

Шосте місце в рейтингу здобула Волинська область.

Читати ще: «Усе нове, яскраве та гарне»: переселенці знайшли притулок у відремонтованому житлі для ВПО в Ковелі

«Цим своїм досягненням вона завдячує житловому буму. У першому кварталі 2024 року на Волині зафіксовано найвищі по Україні темпи зростання обсягів нового житла: на 75% порівняно з аналогічним періодом минулого року (в середньому по Україні темпи зростання склали 4,8%). Завдяки цьому область піднялася за загальною площею прийнятого в експлуатацію житла з шостого місця, яке вона мала за підсумками 2023 року, на четверте», – йдеться у статті.

Крім того, 2023 року область увійшла в п’ятірку лідерів за динамікою нежитлового будівництва, показавши зростання майже удвічі. За загальною площею прийнятих в експлуатацію нежитлових будівель область посіла в 2023 році сьоме місце і зберегла його за підсумками січня-березня 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus