USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинь прихистила вже майже 16 тисяч переселенців. Є ще 5 тисяч вільних місць

12 Березня 2022 13:41
Від початку війни Волинська область прихистила понад 15 тисяч евакуйованих з інших регіонів країни громадян.

Про це інформував 12 березня голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко.

Загалом Волинь прийняла 15 700 внутрішньо переселених осіб. Усіх евакуйованих забезпечили проживанням, харчуванням та речами першої необхідності. Більшість із них використовують Волинську область як транзитну.

Наразі на Волині нараховують близько 5000 вільних місць для поселення.

Якщо ви потребуєте їх або можете надати житло для вимушено евакуйованих, звертайтеся за номерами гарячої лінії: 066 657 09 15; (0332) 778 211.

Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Також Юрій Погуляйко повідомив, що, незважаючи на непросту ситуацію в країні, волиняни отримують пенсії, субсидії та інші соціальні виплати вчасно. Окрім того, виплати проводять, випереджаючи звичний графік.

Розпочато перерахунок державних виплат особам з інвалідністю. Збільшені нарахування вони отримають у квітні, включно з доплатою за березень.

Результати роботи Координаційного центру Волині:

- відправили два вантажі з медикаментами та виробами медичного призначення до Сумської та Київської областей. Домовилися про отримання гуманітарної допомоги: лікарських препаратів з Данії та карети швидкої допомоги з Литви;

- допомогли вимушеним переселенцям в отриманні інсуліну, інших медикаментів для лікування хронічних захворювань, а також в укладанні договорів із сімейними лікарями.

Нагадаємо, волонтери Єдиного комунікаційного центру, що працює в Луцьку, налагодили співпрацю з міськрадами у регіонах, що найбільше страждають від російського вторгнення. Вони допомагають подібним волонтерським організаціям, які діють при них, зібрати необхідні речі, а також надають логістичну підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus