USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Волинь презентувала напрямки співпраці із Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» на 2025 рік

Сьогодні 19:54
Пріоритетні напрямки співпраці на 2025 рік обговорили представники регіонів-учасників Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Волинську облдержадміністрацію представляла заступниця голови Мирослава Якимчук та керівники профільних управлінь ОДА, залучених до реалізації на Волині міжнародних програм.

Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Як повідомив старший радник Проєкту «ГОВЕРЛА» Ігор Санжаровський, триває активне планування діяльності на 2025 рік. Тож розробників цікавили пріоритетні напрямки роботи областей, які співпадатимуть із завданнями Проєкту «ГОВЕРЛА». На сьогодні партнерські угоди з USAID укладені із облдержадміністраціями 11 областей.

Заступниця голови Волинської ОДА Мирослава Якимчук відзначила позитивний досвід від співпраці із Проєктом «ГОВЕРЛА» як для окремих волинських громад, так і для усієї області, та висловила сподівання щодо подальшого партнерства.

Читати ще: Готуються до зими: сім громад Волині отримали подрібнювачі деревини

Про деякі із стратегічних напрямків роботи на Волині, суголосні пріоритетам USAID, поінформувала Олена Бегаль, заступниця начальника управління-начальниця відділу МТД департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів Волинської ОДА. Зокрема, йшлось про:

- сферу енергозабезпечення, заходи з оптимізації енергозаощадження та облаштування котелень громад когенераційними установками;

- досвід поводження із твердими побутовими відходами: розроблення відповідних дорожніх карт у територіальних громадах та приклад Володимирської громади, де розробили локальний План управління твердими побутовими відходами;

- пропозицію організованого навчання з опрацювання штучного інтелекту для фахівців органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Подібний успішний досвід відбувся у Нововолинську. Використання в роботі ШІ дасть змогу оптимізувати та пришвидшити деякі технічні процеси;

- організацію комплексного навчання реабілітологів з числа громад-партнерок Проєкту «ГОВЕРЛА» та закупівлю відповідного реабілітаційного обладнання на місця;

- пропозицію проведення заходу «Зліт донорів» в рамках міжнародної і транскордонної співпраці за участю усіх областей-партнерів;

- організацію інвестиційного міжнародного форуму для презентації експортного потенціалу від громад до області та усієї країни. В рамках форуму пропонується проведення зустрічей «бізнес до бізнесу», а також напрацювання шляхів післявоєнного відновлення країни, які варто розробляти вже зараз.

Читати ще: У Володимирі презентували Місцевий план управління відходами

Свої пропозиції співпраці на прийдешній рік представили й інші облдержадміністрації. Вирішальним при відборі заходів до річного плану роботи Проєкту «ГОВЕРЛА» буде голос від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, партнерами «ГОВЕРЛИ» на Волині є Рожищенська, Любешівська, Володимирська, Боратинська, Горохівська, Ківерцівська, Вишнівська, Локачинська, Шацька та Зимнівська територіальні громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus