USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Волинь пам’ятає: у Луцьку віддали шану загиблим під час Революції Гідності

20 Лютого 2023 16:24
В обласному центрі Волині відбулись громадська панахида за загиблими під час Революції Гідності активістами, покладання квітів на Театральному майдані та Меморіальному комплексі «Вічна слава».

Цьогоріч пам’ять Героїв Небесної Сотні вшановується під гаслом «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни», повідомляють у Луцькій міській раді та Волинській ОВА.

У жалобних заходах з нагоди річниці трагічної дати взяли участь Луцький міський голова Ігор Поліщук, начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці, небайдужі громадяни.

Керівники міста та області поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні – загинули за єдність України» та вшанували пам’ять про загиблих учасників Революції Гідності хвилиною мовчання.

За душами спочилих Героїв Майдану священнослужителі звершили заупокійну панахиду, після якої митрополит Луцький і Волинський Михаїл наголосив, що сьогоднішній день дає нагоду переосмислити не лише події дев’ятирічної давнини, а й ті події, які відбуваються зараз, коли сотні тисяч українців захищають свою державу на всіх фронтах.

«Лютий для нас уже не перший рік стає місяцем хвилювань. Помаранчева революція відбулася зимою. Революція Гідності – зима. Напад росії на Україну знову зима. Хочеться усе-таки весни. Бо весна – це зміни. Зміни, які повинні бути у серці кожного з нас з великою любов’ю до своєї Батьківщини, – під час молебню зазначив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. – Воїни Небесної Сотні для нас приклад Гідності. Сьогодні тисячі наших рідних та близьких захищають нас від нападу московського агресора. Перемога однозначно буде за нами. Бо після зими завжди приходить весна. Смерть московським агресорам. Слава Героям Небесної Сотні. Слава Збройним силам України».

Опісля цього учасники жалобної церемонії віддали данину шани загиблим учасникам протестів під час Революції Гідності біля пам’ятного знаку «Волинські Герої Небесної Сотні» на меморіальному комплексі «Вічна Слава».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus