USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волинь отримає понад 62 млн грн на Нову українську школу

Сьогодні 16:16
Днями Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження «Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2024 році». Загалом – це 1,5 млрд грн. Зокрема, для Волині виділили майже 62,5 млн грн.

Детально про розподіл субвенції НУШ розповіла начальниця управління освіти й науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк під час брифінгу, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

За її словами, державні кошти будуть спрямовані на закупівлю:

- засобів навчання та обладнання, компʼютерного та мультимедійного обладнання для кабінетів природничої галузі (фізики, хімії, біології, географії, природничих наук) для 7 класів закладів загальної середньої освіти – 57,4 млн грн;

- засобів навчання та обладнання, мультимедійного та комп’ютерного обладнання, меблів для навчальних кабінетів пілотних закладів освіти – 3,2 млн грн;

- навчальної та навчально-методичної літератури, зокрема її електронних версій та з аудіосупроводом, для учнів та педагогічних працівників пілотних закладів освіти – 1,8 млн грн.

Як зазначила Наталія Матвіюк, у пілотному проєкті Нової української школи беруть участь 4 заклади освіти Волинської області, а саме: «Раково-Ліський ліцей» Камінь-Каширської міської ради, Нововолинський ліцей № 6, Луцький ліцей № 1 та Луцький ліцей № 4 імені Модеста Левицького.

Читати ще: Підсумки НМТ у Луцьку: в яких школах найбільше двохсотбальників

Окрім того, ще 4,4 млн грн спрямують на підвищення кваліфікації педагогічних працівників, що проходитиме у Волинському інституті післядипломної освіти.

Начальниця обласного управління освіти розповіла, що цьогоріч сума субвенції дещо менша порівняно з минулим роком (понад 69 млн грн). Це пов’язано з тим, що через початок повномасштабного вторгнення у 2022 році грошей на НУШ не виділяли. Відтак, сума субвенції 2023 року покривала витрати на два роки.

«Обладнання будуть закуповувати територіальні громади і заклади, але розподіляється субвенція відповідно до постанови. Розрахунок вівся відповідно до того, скільки учнів навчалося у 2023 році у шостих класах, але закуповуватися обладнання буде для учнів сьомих класів, – наголосила Наталія Матвіюк. – Субвенція передбачає співфінансування територіальних громад, яке залежить від індексу податкоспроможності».
Поруч із тим, для отримання державних коштів необхідно, аби заклад освіти працював за денною чи поєднанням денної та дистанційної форм здобуття освіти. Також обов’язковим є наявність укриття в закладі освіти або на відстані не більш, як 500 м.

Читати ще: Буде 3373 першокласники: як заклади освіти Луцької громади готуються до 1 вересня

Зі слів начальника обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка, як тільки кошти субвенції надійдуть до обласного бюджету, Волинська ОДА розподілить їх між громадами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus