USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Волинь готується до проведення Міжнародного економічного форуму

6 Лютого 2024 17:44
Незабаром на Волині відбудеться масштабний захід «Volyn Invest 2024», організаторами якого є проєкт USAID HOVERLA та обласна державна адміністрація.

Сьогодні під час засідання робочої групи з підготовки та координації Форуму обговорили формат його проведення та тематику панельних дискусій, повідомляє Волинська ОДА.

Зокрема, інвестиційну привабливість Волинського регіону, геоінформаційну систему області та діяльність бізнесу в умовах війни. Під час обговорення заступник голови ОДА Олександр Троханенко запропонував представити на Форумі не лише знані за межами Волині підприємства, а й нові успішні стартапи, в тому числі й релоковані. Також презентувати сильні сторони волинських громад для інвестування матимуть можливість їх очільники.

Читати ще: Громади Волині взяли участь у конференції зі стратегічного планування

Захід організовується з метою продемонструвати економічний потенціал Волині як прикордонного регіону, перспективи його соціально-економічного розвитку та залучення інвестиційних ресурсів. Форум заплановано провести наприкінці весни. Очікується, що у ньому візьмуть участь понад 200 осіб, в тому числі й дипломати, управлінці, інвестори та представники бізнесових кіл іноземних держав. Також до участі мають намір запросити урядовців профільних міністерств нашої держави, очільників місцевих органів влади, підприємців та експертів. Зокрема, очікується участь Першого віцепрем'єр-міністра України - міністра економіки України Юлії Свириденко, керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріеля Абрахама, очільника ТПП України Геннадія Чижикова та інших почесних гостей.

Читати ще: Волинь стане пілотним проєктом ЮНІСЕФ у новій програмі підтримки сімей з дітьми

Програмою передбачено проведення низки панельних дискусій та презентацій. Одна з них буде присвячена перспективним галузям промисловості Волині: автомобільна, АПК, легка промисловість, логістика, ІТ, деревообробка тощо. Волинська Торгово-промислова палата поділиться успішними історіями місцевого ТОП бізнесу. Волинський регіональний офіс Проєкту «ГОВЕРЛА» представить новостворену геоінформаційну систему Волині. Науковці Луцького національного технічного університету розкриють тему: «Інноваційний розвиток повоєнного відновлення Волині» та продемонструють тематичні виставки нових розробок та стартапів.

На завершення планується провести ярмарок проєктів та підписання меморандумів про співпрацю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Реально Показати IP 6 Лютого 2024 18:35
Нам би ще один форум стосовно скасування всіх форумів.
Блек Рок Показати IP 6 Лютого 2024 18:44
І будуть продавати українську землю іноземцям?
Андрій Показати IP 6 Лютого 2024 18:52
проектні менеджери відіб'ють бабки на гранді, адміністрація поставить галочку, що співпрацює з бізнесом... Всі раді всі при бабках і тільки бізнес журиться війна, розруха, втрати страх.... :(
ветфельдшер Показати IP 6 Лютого 2024 19:15
Такий "форум" відбувався при голові ОДА Савченку в "Промені". Поговорили про інвестиції поляка у вирощування смородини в Ківерцівському районі, а лісівники в палатках перед входом поставили свою примітивну продукцію (ягоди, гриби і часник в томатному соку), на тому й "форум" закінчився.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus