USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Волинь» другий рік поспіль не змогла вийти до Прем‘єр-ліги

13 Серпня 2020 19:29
Пропустивши в середині першого тайму, луцька «Волинь» поступилася «Минаю» в останньому 30-му турі Першої ліги. Таким чином, лучани другий рік поспіль не змогли вийти до Прем‘єр-ліги.

Перед матчем

Розв’язка Першої ліги обіцяла бути просто неймовірною – на підвищення у класі претендувало одразу п’ять команд, а місця лише три – все за голлівудським сценарієм.

Перед останнім туром «Інгулець» та «Минай» мали в активі по 59 очок та займали перше та друге місце відповідно, на два очки менше було у «Агробізнесу» та «Волині» – по 57. Як відомо, представники «Агробізнесу» протягом всього сезону говорили, що не претендують на підвищення у класі, проте змінили свою риторику за декілька турів до завершення. Щоправда, клуб з Волочиська не подавав заяву на атестацію для УПЛ. Але невідомо, чи «Агробізнес» не подаватиме цю заявку в разі посідання одного з призових місць.

«Рух» хоч і був п’ятим і мав в активі 55 очок, проте в команди була гра в запасі, на яку запорізький «Металург» відмовився їхати, тож в скарбничку львів’янам мало впасти ще три очки за рішенням вищих футбольних інстанцій. Була інформація, що й «Авангард» не хоче грати з «Рухом», але поєдинок все ж мав відбутися, як і заплановано.

Однак луцьким вболівальникам цікава саме «Волинь». Лучани повинні були зіграти з другим «Минаєм» і обов’язково його перемагати, аби посунути цю команду нижче за себе по турнірній таблиці. Проте навіть це не гарантувало виконання завдання виходу УПЛ, бо в матчах суперників могло трапитися все, що завгодно, а інтризі останнього туру позаздрили б навіть голлівудські блокбастери.

Без сумніву, «Минай»-«Волинь» – центральний матч туру, але в разі перемоги і «Волині», і «Агробізнеса» над «Оболонню-Бровар» вище у турнірній таблиці мали бути саме волочисці через перевагу в особистих зустрічах.

Перший тайм

Дивиною стало те, що у «Волині» не лише у старті, а й на заміні, був відсутній капітан Сергій Сімінін. Загалом на лаві для запасних у лучан було лише шість футболістів.

Проте вже на першій хвилині «Волинь» могла відкривати рахунок – простріл партнера замикав Мартинюк, однак пробив трішки вище. Однак після цього по-господарськи заграв «Минай», намагаючись більше контролювати м‘яч, а лучани діяли на контратаках.

Втім, лучани створили ще один небезпечний момент на 14 хвилині – Кожанов віддав діагональ на Куліша, але нападник, обробивши м‘яч, пробив у воротаря.

Хоч господарі і більше контролювали м‘яч, але волиняни мали більше моментів для ударів, щоправда, і воротар «Минаю» не спав на лінії.

Проте контроль минайців таки дав результат, і 30 хвилині вони відкрили рахунок – Ткачуку дозволили підлаштувати м‘яч та пробити здалеку у кут воріт Літовченка – 1:0.

Забивши, «Минай» продовжив конролювати м‘яч, а «хрестоносці» відсиджувались в захисті. Зокрема, на 38 хвилин Ахмедзаде промчався лівим флангом та пробив з гострого кута, але Літовченко парирував.

На перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів поля.

Другий тайм

По перерві замість того, щоб атакувати, «Волинь» продовжила відбиватися від атак «Минаю». В одному з моментів Літовченко витягнув м‘яч з кута воріт.

На 55 хвилині «Волинь» провела заміну – замість нападника Куліша, який був відрізаний від півзахисту своєї команди, вийшов номінальний вінгер Волошинович. Після цього лучани заграли інтенсивніше, але моментів біля воріт закарпатців не побільшало.

Натомість у «Минаю» зі штрафного бив Голодюк, однак Літовченко вчергове врятував, перевівши м‘яч на кутовий.

«Волинь» відповіла пострілом Климця на 72 хвилині – Попович парирував удар хавбека.

Відзначимо, що «Волинь» ближче до кінця зустрічі більше тримала м‘яч, намагаючись створити бодай якийсь момент, однак захисники минайців вдало діяли біля свого карного майданчика.

Нурієв міг знімати всі питання про переможця, але футболіст господарів пробив вище воріт з вигідної позиції.

В підсумку, «Волинь» поступилася в останньому турі та другий рік поспіль не вийшла до Прем‘єр-ліги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Пильний Показати IP 13 Серпня 2020 19:38
Премію тренерам!
Сергій Показати IP 13 Серпня 2020 20:19
Команда з селища з населенням близько трьох тисяч осіб, команда, що ще три роки тому грала в аматорах, команда, очолювана вчорашнім гравцем, з якого чимало кепкували через вічний статус запасного, виходить до УПЛ з першого місця. А команда з найбільшим бюджетом, з облупленими зірками в складі, які тільки на словах хочуть грати в УПЛ, з дерев'яним тренером для якого причина поразки фіналу сезону в суддях і спортивним директором, який понабирав сміття до складу, розбазаривши своїх рідних футболістів, просрали черговий сезон. Напевно пан прес-секретар клубу буде вас знов відмазувати, типу боролись до кінця, але зірки на небі склались по іншому...Де ж ви ГЛАДІАТОРИ???...в штани наклали???...стидоба...більше ніколи не вдягайте футболок з хрестами...бо вони мають належати справжнім героям, а не клоунам, які не можуть рахуватись футболістами! Закінчуйте з футболом...всі...
Andrij Показати IP 13 Серпня 2020 20:22
Пусть у себя во дворе теперь в футбол учатся играть!
Fan-fan Показати IP 13 Серпня 2020 20:28
З такою грою немає що робити у Прем'єр-Лізі. Тренуйтесь ще рік на... кошенятах :)
Лучанин Показати IP 13 Серпня 2020 20:34
Стид!
Сергій Показати IP 13 Серпня 2020 20:44
Для чого брали Литовченка????????? Скільки банок команда через нього пропустила????? І чи вплинуло це на результат????
Сергій Показати IP 13 Серпня 2020 21:59
Кухаревич і Никитюк будуть грати в УПЛ...а де будуть грати зірки Кошельника і Тлумака??????????
Олег Показати IP 13 Серпня 2020 22:28
Нічого, ми наберемося досвіду і через рік рограємо за вихід у прем'єр-лігу ще якомусь селу. Нема куди бабки дівати? То ще чемпіонат з важкої атлетики на Авангарді замутіть. Ганьба всім.
Луцьк Показати IP 14 Серпня 2020 07:03
Ой добре. Хай краще в першій лізі позориться далі чим в УПЛ. Перейменуйте команду щоб область Волинську не позорила. СОРОМ ЗА ЗАХІДНУ УКРАЇНУ В ФУТБОЛІ.
Остап Вакарчук Показати IP 14 Серпня 2020 08:34
Якщо у наступному році в складі ФК "Волинь" будуть грати: Тарас Михалик, Сергій Сімінін та решта, таких самих, яких після 3-ї, 5-ї, 7-ї хвилини коли розпочався матч вже треба замінити іншими гравцями, то це вже біда, а значить наша Волинь знову буде середнячком Першої Ліги, і про вихід до УПЛ треба буде забути на пару років, а той можливо на довге десятиліття. Дійсно понабрали інвестори у команду набрід футболістів-пенсіонерів, які в голові думають не про футбол, а як ще протриматись рік два та поповнити на халяву свій сімейний бюджет. Де такі гроші вони ще зароблять, кому вони потрібні. Упевнений на 100%, що у 2020/21 році ФК "Волинь", якщо не змінить тактику відбору молодих перспективних футболістів, то там є кому виходити з Першої Ліги до Прем"єр Ліги: ФК "Агробізнес", ФК "Оболонь-Бровар", ФК "Мелаліст", ФК "Чорноморець", ФК "Верес" прийде з Другої Ліги і інші команди.
Любі свині Показати IP 14 Серпня 2020 09:38
Без сліз не міг дивитись такий футбол.... В мене в дворі малишня краще грає, ніж оці "гранди". З такою фізухою, сцикливістю та жопоногістю у "вишці" не має що робити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus