USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волонтерить у Польщі: сільський учитель із Волині робить авто для ЗСУ

8 Квітня 2023 12:27
Починаючи з 2014 року, українські волонтери допомагають ЗСУ захищати нашу державу. Від початку повномасштабного вторгнення Україна почала отримувати допомогу з різних країн світу – і від іноземців, і від українців в еміграції.

Один із останніх – Андрій Максимов. Колишній учитель праці із села Щурин Луцького району закуповує та відправляє автомобілі на фронт, ідеться в сюжеті 12 каналу.

Уже кілька років Андрій працює неподалік Варшави електриком-гідравліком. Із початку великої війни не тільки ремонтує машини для фронту, а й самостійно переобладнує їх під швидкі. Також вигадує різноманітне устаткування, яке допомагає на передовій.

«Хлопці телефонували, розповідали, що вдень не можуть голови висунути, бо відразу можна попасти під снайпера. Хлопці під Мар’їнкою сиділи. Я запропонував, що придумаю таку штуку, де можна було би замонтувати камеру нічного бачення і кулемет, аби в разі чого можна було стріляти», – говорить Андрій Максимов.
Після 24 лютого 2022 року він хотів повернутися в Україну та йти воювати. Залишитися в Польщі його переконали директор фірми, на якій працює, та дружина Інна, яка на той момент приїхала до Андрія разом із трьома дітьми.

На фронт Андрій відправив уже п’ять автомобілів. Деякі було оснащено медичним устаткуванням.

За словами волонтера, коли він тільки розпочинав збір грошей, навіть не розраховував на таку підтримку від людей: хтось допомагав викупити автомобіль, хтось приїздив і зварював деталі, хтось закуповував ліки. Зараз чоловік організував групу в соцмережах, де збирає кошти на потреби армії та шукає людей, готових допомоги.

«Буває, опускаються руки… Але надихають колеги, які допомагають, і люди, які щиро хочуть допомогти Україні», – наголошує Андрій Максимов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus