USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Волонтери з Волині за два дні виготовили для військових 500 буржуйок

13 Листопада 2023 10:20
Пів тисячі буржуйок виготовили волонтери з Луцька та Липин. Понад 20 чоловіків працювали два дні у вільний час та вихідні. Буржуйки передають військовим на фронт.

Трудяться в основному у вихідні дні та після роботи, розповів Суспільному волонтер Олександр Лозбін. Щоб пришвидшити виготовлення буржуйок, роботу розділили на етапи – у кожного своя ділянка виробництва.

На виготовлення буржуйок збираються від десяти до двадцяти людей, розповідає один із волонтерів Дмитро Уринюк. З його слів, упродовж тижня шукають балони.

«У нас вже, майже, не було балонів, а люди за тиждень зібрали їх близько 700: хто два, хто 10, з Одеси надсилали, рибальська спільнота з Рівного», – каже чоловік.
Читати ще: Біля Луцька на передову виготовляють буржуйки з балонів з-під фреону

Після порізки балони передають у цех для зварювання. До них приварюють дверцята на завісах та димохід, розповідає волонтер Андрій Ожог. З його слів, усередину військові вставляють окопну свічку, вона нагрівається до 200 градусів, можна таким чином підсушити одяг.
Староста села Липини Олександр Куць також долучається до роботи волонтерів. Каже, що торік виготовили 1200 буржуйок, цьогоріч планують удвічі збільшити кількість.
На останньому етапі роботи до буржуйок прикручують клямки і відправляють захисникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus