USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Волонтери фонду «Повернись живим» отримали право купувати летальну зброю для ЗСУ

22 Червня 2022 14:17
«Повернись живим» став першим благодійним фондом в Україні, який отримав офіційне право купувати з-за кордону товари військового призначення.

Про це повідомили у фонді «Повернись живим».

«З кінця березня фонд зареєстрований як суб’єкт здійснення міжнародних передач товарів, зокрема, товарів військового призначення, у Державному експортному контролі України. Тепер ми можемо передавати не тільки певний вид оптики, зв’язку тощо, а й засоби «активного ураження», які є на озброєнні у армії США та інших передових європейських країн», – розповіла волонтерка-юристка фонду Руслана Величко.

Такий статус дає право купувати у виробників відповідні товари напряму – без посередників. Це не тільки здешевлює ціну, а й убезпечує від неякісного товару та недобросовісних продавців.

«Звісно, основну увагу ми будемо концентрувати саме на летальному озброєнні, яке посилить наші Збройні Сили. Ми готові і спроможні купувати та передавати на баланс у військові частини ударні БПЛА, гвинтокрили, боєприпаси та багато чого іншого, що пришвидшить нашу перемогу», – наголосили у «Повернись живим».

Там закликали всіх небайдужих – зокрема, великий та середній бізнес, ІТ-кластер і діаспору по всьому світу – долучитись та допомогти реалізувати найамбітніші проєкти, а також закрити критичні запити військових.

У фонді також повідомили, що вже реалізують угоди на загальну суму близько 20 млн дол. і пообіцяли незабаром потішити першими досягненнями. Частина з цих грошей була витрачена на один із найпотужніших виробів у своєму класі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus