USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Волонтер з Волині підробив права, щоб возити допомогу військовим. Як його покарали

15 Червня 2024 15:25
На Волині судили волонтера, який підробив водійське посвідчення, щоб возити допомогу військовим. Йому дали рік умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

У вересні 2023 року Веніамін Ш. замовив у невстановленої особи через Telegram посвідчення водія категорій «А» та «В». Волинянина зупинили цьогоріч 17 лютого на вулиці Лесі Українки у Ківерцях. Після цього він показав підроблений документ поліцейському.

Обвинувачений на судовому засіданні свою вину повністю визнав, у вчиненому щиро розкаявся. Він пояснив, що використовував фейкове посвідчення виключно за межами України для волонтерської діяльності. Як зазначив, перевозив гуманітарну допомогу військовим із-за кордону.

Читати ще: Приревнувала до чоловіка: на Волині волонтерка з Львівщини кілька разів вдарила ножем сплячу жінку

Під час вибору покарання суд врахував, що правопорушення відносяться до нетяжких, а обвинувачений характеризується позитивно, займається волонтерською діяльністю, раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

У підсумку Веніаміна Ш. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Йому призначили покарання у виді обмеження волі на строк один рік і три місяці, яке замінили на рік умовного терміну. Крім того, чоловік заплатить понад 2,5 тисячі за судові експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus