USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Водії, лікарі, слюсарі: назвали найбільш затребувані професії в країнах ЄС

20 Липня 2023 23:23
У Європі колосальний дефіцит робочої сили – кількість професій із незаповненими вакансіями сягає 400. Водночас є забагато спеціалістів із інших 321 професій.

Незатребувані вакансії намагаються заповнити за допомогою робітників із інших країн. Яким фахівцям буде легше отримати робочу візу чи запрошення на роботу в ЄС, розповідає TRAVEL РБК-Україна з посиланням на schengenvisainfo.com.

У звіті Європейського управління праці (EURES) про дефіцит і надлишок робочої сили за 2022 рік визначили, які професії в ЄС намагаються зайняти власною робочою силою, а на які доводиться запрошувати людей із третіх країн.

Ситуація призвела до того, що деякі країни, зокрема Німеччина, адаптують міграційне законодавство, щоб залучити молодь із інших країн та полегшити отримання робочих віз.

Читати ще: Де українці можуть отримати тимчасовий захист у ЄС повторно: перелік країн

Інші країни ЄС також змінили свою політику щодо трудової міграції, щоб стати більш привабливими для тих працівників, яких вони вкрай потребують.

У нещодавній рекомендації Єврокомісія запропонувала сприяти цільовій трудовій міграції з країн, що не входять до ЄС як один із способів подолання браку працівників у ключових секторах держав.

Читати ще: Найбільше українських біженців серед країн ЄС проживає в Німеччині, на другому місці – Польща

У звіті EURES опублікований перелік найбільш затребуваних професій у ЄС – деякі з них є дефіцитними аж у 16 ​​країнах. Іноземці, які мають відповідний досвід або освіту в цих професіях, мають вищі шанси отримати запрошення на роботу та візу в Європу порівняно з іноземцями інших професій.

За даними EURES, до топ-20 найбільш затребуваних в ЄС професій входять такі:

Муляри та суміжні працівники;

Теслі та столяри;

Водії вантажівок і вантажівок;

Налагоджувачі та оператори металообробних верстатів;

Медсестри;

Сантехніки та укладальники труб;

Електрики на будівництві;

Зварювальники та різальники;

Бетоноукладачі та суміжні працівники;

Робітники з листового металу;

Укладальники підлоги та плитки;

Розробники програмного забезпечення;

Кухарі;

Будівельні робітники;

Електрослюсарі та слюсарі;

Програмісти додатків;

Лікарі загального профілю;

Водії автобуса та трамвая.

Слюсарі та ремонтники автотранспорту.

Лікарі-спеціалісти.

А деякі професії є надлишковими у Європі. Зокрема, це графічні та мультимедійні дизайнери, адміністративні та виконавчі працівники, журналісти, дизайнери інтер’єрів та декоратори, продавці. Таким фахівцям буде складніше отримати робочу візу до ЄС.

Як повідомлялося раніше, у Європейскому центральному банку дослідили, скільки українських біженців працевлаштувалися у країнах Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Липня 2023 08:19
Провокація. Коли говорять про дефіцит робочої сили це означає всього лише відсутність достатньо висококласних фахівців, які будуть згодні працювати за пропоновану оплату. А оплату не можна підняти, бо зросте вартість "унікальної" продукції і той ширпотреб не зможуть купувати широкі народні маси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus