USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.80
  • PLN 10.34 10.60

Водій, який півтора року тому в Луцьку на смерть збив четвертокласницю, намагається уникнути покарання

6 Липня 2021 21:50
Хоч із моменту ДТП, коли десятирічну Соломію Бенедик просто на пішохідному переході в Луцьку збив на смерть автомобіль, минуло майже два роки, винуватця досі не покарали, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Нагадаємо, учениця четвертого класу Соломія Бенедик, яку збив автомобіль на вулиці Володимирській на нерегульованому пішохідному переході, померла в лікарні. За кермом автомобіля перебував 54-річний житель Луцька. Одразу своєї вини у скоєному він не визнав.

Суд першої інстанції присудив водієві чотири роки позбавлення волі. Він подав апеляцію. Як зазначають рідні дівчинки, чоловік робить усе можливе, аби пом’якшити покарання, а то й узагалі уникнути його. На судові засідання у Волинському апеляційному суді він не з’являється.

Родич загиблої дівчинки Петро Біляньський обурений тим, що винуватець смертельної аварії досі не за ґратами.

«Злочинець, який наніс тортури сім’ї, за рік і шість місяців зробив другу групу інвалідності. У сім’ї загиблої навіть не попросив пробачення. Його адвокат за всілякими причинами хоче добитися пом’якшення, – сказав він. – [Винуватець] каже, що спершу давав неправдиві свідчення у суді, що йому були якісь перешкоди. Потім, коли з’явилися свідки, він забрав (свої слова, – ВН). І так кожен раз. Не з’являється на суд, шукає різні причини».

Окрім того, обвинувачений уже встиг оформити групу інвалідності. До суду не з’являвся, бо перебував у лікарні, як зазначив його захисник у клопотанні, яке надіслав напередодні.

На клопотання прокурора Оксани Яковлєвої суд вирішив учергове перенести слухання у справі.

«Категорично не можу погодитися з позицією прокурора. Це не перше відкладення розгляду справи. Я думаю, це робиться умисно, аби затягнути розгляд справи. Щодо поважності неявки самого обвинуваченого, то у нас є відповідь із медичного закладу про те, що він не перебуває на лікуванні, тобто яка причина його неявки? Йому категорично заборонені важкі фізичні навантаження, але ходити ж він може, тому він мусить прийти в судове засідання», – наголосив адвокат потерпілих Борис Шумський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Суддя Лінч Показати IP 6 Липня 2021 22:14
Може бути самосуд.
Сергій до Суддя Лінч Показати IP 6 Липня 2021 22:33
Нічого нікому не буде, люди лише в онлайн герої, а в дійсності сірі, нікчемні миші...
Лучанин до Суддя Лінч Показати IP 6 Липня 2021 22:37
Не може бути, а потрібен. Якщо з такою прогнилою суддівською системою ніяк не можна покарати винуватця, то це повинні зробити люди!
Я до Лучанин Показати IP 7 Липня 2021 08:14
не люди а родичі покійної.. кровники...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus