USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

«Вода і світло є, газу ще немає»: мешканцям поруйнованого будинку в Луцьку продовжують надавати допомогу

Сьогодні 18:43
Мешканцям поруйнованого після російської атаки 26 серпня багатоквартирного будинку в Луцьку продовжують надавати допомогу. На місці працюють рятувальники, поліцейські, комунальники, благодійники роздають матеріали, аби закрити вибиті шибки.

Вода і світло у будинку, який зазнав руйнувань від уламків збитого російського дрона, з'явилося ввечері 26 серпня, а газу досі немає, розповіла Суспільному його мешканка Ольга Рудчик.

Жінка розповіла, що її квартира не зазнала суттєвих руйнувань, тому родина залишилася тут. Вона ж прийшла по допомогу від благодійників.
Читати ще: «Вибухом знесло двері»: жителі приватного сектору в Луцьку рахують збитки після атаки РФ

З сьомої ранку в дворі будинку благодійні організації надають допомогу мешканцям. Роздають набори екстреного реагування, туди входить те, чим люди можуть закрити розбиті шибки: фанера, дошки, гвіздки, пінка, брезент, плівка, елементарні засоби допомоги, розповіла представниця благодійного фонду Олена Кузьмич.
Читати ще: У Луцьку виконком виділив 14 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків ворожого обстрілу

Юлія Андрущук, яка мешкає на першому поверсі поруйнованого будинку, розповіла, що разом з сім'єю на ніч поїхали до родичів.
«У нас постраждали два авто, у квартирі вікна цілі, єдине – ваза розбилася, ну і собачка перелякалася сильно, ще в під'їзді вибиті», – розповідає жінка.

Читати ще: «Я сам вилазив з-під завалів»: що розповідають жителі багатоповерхівки у Луцьку, куди влучили уламки дрона

З мешканцями будинку також працювали психологи, серед них Світлана Берегова. Вона розповіла, що учора надавала психологічну підтримку дорослим і дітям.
«Люди відходять, в когось проявляється спокій, хтось включився у процес продовження тієї безперервності життя, яку вони втратили внаслідок травматичної події. Але є дуже багато людей, в яких з’являються сльози, вони починають плакати, і це дуже добре», – зазначає психологиня.

Читати ще: Ракетна атака на Луцьк: із пошкодженого будинку на проспекті Відродження відселять щонайменше 10 квартир

Пункт незламності у дворі працюватиме, доки буде така потреба, розповів рятувальник Олег Черняк.
«Поліцейські приймають заявки про пошкодження, в кого вікна, в кого дах, проводять слідчі дії. Благодійні організації та ЖКП надають допомогу. Звертався вчора чоловік, він сам з Харкова – військовий, служить, з жінкою, з дитиною, їм там квартиру розбило, вони переїхали в Луцьк, купили тут – і їм тут розбило квартиру», – каже Олег Черняк.

Читати ще: У Луцьку внаслідок атаки росіян загинув 83-річний чоловік

З його слів, у першу ніч після обстрілу Луцька по допомогу до пункту незламності, який розгорнули поряяд із поруйнованим будинком на проспекті Відродження, звернулося п'ятеро людей. Олег Черняк додав, що вдень тих, хто потребує підтримки, більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus