USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Внаслідок атаки РФ у Луцькій громаді пошкодженими визнали 18 будинків

27 Червня 2024 10:07
На 18 приватних господарствах у селі Прилуцьке спеціальна комісія при Луцькій міській раді виявила пошкодження внаслідок влучання уламків російських боєприпасів 22 червня. Наразі людям погодили компенсацію у розмірі 2,5 мільйона гривень.

Про це Суспільному розповів директор міського департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, додавши, що заявники зможуть отримати кошти та самостійно відремонтувати пошкодження або ремонтні роботи буде проводити підрядна організація.

«Поруйнований шифер, розбиті шибки, вікна вибиті, двері пошкоджені і так далі. На рахунок телевізора, чи якогось іншого майна ми не описували, тому що згідно з чинним законодавством, ми компенсуємо за пошкодження житлових будівель», – сказав посадовець.
Власники пошкоджених будинків та господарських споруд, яких на момент атаки РФ не було вдома, і вони не писали заяви на відшкодування, сказав Микола Осіюк, можуть звернутися із відповідним проханням пізніше, після чого комісія приїде на дообстеження об’єктів.
Яка наразі ситуація на зруйнованих обійстях у селі Прилуцьке Луцького району

Під час російських обстрілів 22 червня було знищено майже все господарство волинянина Сергія Панасюка. Каже: хлів від влучання касетних боєприпасів згорів повністю. З його слів, майстерню з технікою та інструментами, відсік із зерном, свійських тварин врятувати не вдалося.

«Зайшов на город я вчора, подивитися жуки. Думаю – треба взяти пульвілізатора покропити жука. Розвертаюся, а в мене нема вже чим кропити, купив хімії, і хімія тут стояла. Там були вольєри: в одному два вольєри, де кролики були, і зберігався інвентар для пасіки, так як я пасічник», – зазначив чоловік.
Читати ще: «Собаку розірвало, згоріли свині, кролі та кури»: власник господарства біля Луцька, знищеного під час атаки РФ

Кролики, кури та цесарки, яких вдалося врятувати, зазначив волинянин, повернулися на місце згарища.

«Кролики я думаю, хай вони йдуть на природу. Я вже їх в клітки садити не буду», – сказав власник зруйнованого господарства.
Власник пошкодженого майна Сергій Панасюк додав: спеціальна комісія, яка оцінювала рівень пошкоджень майна, працювала на території зруйнованих господарств після того, як загасили пожежу. З його слів, згоріла вся сільськогосподарська техніка, яку купляв і збирав 60 років. Каже: документи на техніку знаходились у майстерні, де сталася пожежа.

«Прийшла комісія, оглянула територію. Сказали, за будівлю відшкодування буде, а техніка буде відшкодована та, на яку я надам документи. Де документи брати, як вони згоріли? Деякі документи в мене є. Сільгосптехніка, а дрелі, бензопили не відноситься. Живність сказали, що компенсують», – сказав чоловік.
Для відшкодування втраченого майна Сергій Панасюк написав заяву до Луцької міської ради. Залишки хліва самостійно не розбирає, з його слів, адже чекає на рішення комісії.

«Подав в середу, сфотографував, все тако крупним планом, щоб бачили, що там була техніка, а не, що я придумав, чи дописав», – зазначив власник зруйнованого господарства.
42-річний Андрій Величко мешкає по сусідству, має трьох дітей. З його слів, під час тривоги вивів сім’ю на вулицю, уламки боєприпасу влучили у кімнату, в якій зазвичай спить син.

«Син лежав на дивані, куди прийшов удар. См 50 від голови. Дякувати Богу, що ми вийшли на вулицю», – зазначив чоловік.
Зі слів чоловіка, внаслідок влучання уламків російських боєприпасів пошкоджена стіна та вікна приватного будинку.

«Спочатку попало бетон в землю, потім попало у фундамент, а потім підняло стіну майже всю. Вона просто телепається. Пошкодило і так само надвірні споруди, там є пробиті осколки. Вже ми трошки з дітьми попригрібали все. Прийшли люди, помогли», – сказав Андрій Величко.
На світанку 22 червня у Луцькій громаді було чутно звуки вибухів. За даними обласної військової адміністрації, Сили протиповітряної оборони знешкодили усі повітряні цілі.

Внаслідок падіння уламків у одному із сіл поблизу Луцьку сталися дві пожежі. Було зруйновано житловий будинок і повністю знищено дві господарські споруди з тваринами. Місцеві жителі не травмувалися, але в одному із господарств загинули майже усі свійські тварини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus