USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Власницю пам'ятки ХІХ ст. поблизу Луцька, яка обшила стіни пінопластом, хочуть зобов'язати демонтувати обшивку

29 Серпня 2023 15:21
Луцька окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України, аби зобов’язати власницю укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини – пам'ятку архітектури національного значення – поштову станцію ХІХ ст. у селі Копачівка Луцького району.

Окрім того, прокурори в суді наполягатимуть на зобов'язанні жінки демонтувати елементи утеплення зовнішнього фасаду стіни та незаконно прибудований тамбур.

У березні 2023 року волинські медіа повідомили про те, що одна із власниць приміщення поштової станції розпочала ремонтні роботи, через які автентичний вигляд пам'ятки архітектури може бути втрачений.

Прокурори з'ясували, що охоронний договір на пам'ятку із Луцькою районною державною адміністрацією жінка не уклала і жодних дозволів на проведення робіт не має.

Втрутившись у ситуацію, прокурори через суд зобов'язали власницю укласти охоронний договір на об'єкт культурної спадщини, яким будуть встановлені гарантії його збереження, та привести пам'ятку до стану, який існував до проведення ремонтних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сувора правда Показати IP 29 Серпня 2023 16:39
Інтєрєсно дєвкі пляшуть ! Зараз будемо свідками компроментуючо-кримінального розвитку подій ! Робіть ставки - побачимо: хто кого ! Бо в процесі привідкриється багато різних корупційних діянь і їх дійових осіб; хто, за що, кому, за скільки, хто свічку тримав, хто робив димову завісу, а хто вовну стриг ! Тут і затуркані новоспечені власники, і сільський війт, і органи управління майном, і пам'яткоохоронні органи, і земельні ресурси, і архітєктори, і підрядники без відповідних сертифікатів і т. д. і т. п. ! Перевірка на вошивість в дії !
Пан Микола Показати IP 29 Серпня 2023 17:35
Пора вже і Замок Любарта пінопластом утеплити
Сашко Показати IP 30 Серпня 2023 00:18
Погляньте на фото забору збоку, плюс я там часто буваю проїздом стіни такі ж. Питання до прокурорів якщо обдерти стіну і зробити такі ж ями без штукатурки з голою цеглою це буде рахуватись як автентичний вигляд? Якщо не має чим зайнятись вельми не шановній прокуратурі то замість того щоб кошмар ти людей простих виясніть чому кожного року в Луцьку літом стоїть сморід бо міська рада вже рік так 5 шукає і знайти не може.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus