USD 41.12 41.55
  • USD 41.12 41.55
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Власницю пам'ятки ХІХ ст. біля Луцька, яка обшила стіни пінопластом, зобов'язали демонтувати обшивку і добудову

1 Листопада 2023 23:25
Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України та зобов’язав власницю укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини – пам'ятку архітектури національного значення – поштову станцію ХІХ ст. у селі Копачівка Луцького району.

Окрім того, жінка муситиме демонтувати елементи утеплення зовнішнього фасаду стіни та незаконно прибудований тамбур.

Нагадаємо, у березні 2023 року волинські медіа повідомили про те, що одна із власниць приміщення поштової станції розпочала ремонтні роботи, через які автентичний вигляд пам'ятки архітектури може бути втрачений.

Прокурори з'ясували, що охоронний договір на пам'ятку із Луцькою районною державною адміністрацією жінка не уклала і жодних дозволів на проведення робіт не має.

Втрутившись у ситуацію, прокурори домоглися зобов'язання власниці укласти охоронний договір на об'єкт культурної спадщини, яким будуть встановлені гарантії його збереження, та привести пам'ятку до стану, який існував до проведення ремонтних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 2 Листопада 2023 08:00
"...охоронний договір на пам'ятку із Луцькою районною державною адміністрацією жінка не уклала і жодних дозволів на проведення робіт не має..." - вона власниця, чому зробити ремонт у своєму приміщенні вона повинна брати якісь дозволи, а те що адміністрація не уклала із нею охоронний договір, то це проблеми адміністрації, які потрібно було вирішувати при передачі цій жінці прав власності. А тепер, якщо охоронний договір уклали, то нехай Міністерства культури та інформаційної політики України бере і вкладає власні кошти на реставрацію будівлі, а то договорів понаукладали і стоять приміщення розвалюються, бо ніхто нічого не може зробити, в Старе місто соромно зайти страхіття...
Закон Показати IP 2 Листопада 2023 08:16
Так, дійсно, це вимога Закону ! Але окрім власника і всі ті державні управлінці, які давали дозволи на такі роботи, погоджували документацію, мали би проводити контроль за ходом робіт - свідомо замовчували порушення, не хотіли їх помічати або навіть свічку тримали повинні понести покарання ! А там і сільський війт, і пам' яткоохоронні органи, і архітєктори, і інспекції по контролю за будівництвом, і фонд майна - всі зараз вуха поприщулювали і моляться, щоби пронесло. Ні, всіх до криміналу !
Гур_Мур_ Показати IP 2 Листопада 2023 17:24
А то шо їй холодно може бути без утеплення, не подумали чіновнічькі!?!
До Дур_Дур_ Показати IP 2 Листопада 2023 20:32
Розумні і законопослушні громадяни знають, як зробити так, щоби і зберегти пам'ятку і як забезпечити нормальні умови проживання. А якщо не знають, то для того є професійні спеціалісти, які підскажуть і допоможуть. В тому коменті - то не про тебе !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus