USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.74

CNN: влада США має «вікно на чотири тижні», щоб запобігти вторгненню Росії

19 Грудня 2021 20:42
Президент США Джо Байден доручив своїй адміністрації використати всі можливі інструменти для запобігання можливому вторгненню Росії в Україну. Про це повідомляє CNN із посиланням на американських високопосадовців, пише Новое время.

Вони розповіли, що глава Білого дому вирішив швидко діяти вже після перших даних американських розвідників, отриманих восени, оскільки остерігається «повторення помилок, припущених у 2014 році, коли США та Європу зненацька застала анексія Криму Росією».

Як розповіло джерело CNN, санкції, які Вашингтон розробляє на випадок можливих військових дій, «були б непосильними, негайними і завдавали значних витрат російській економіці та фінансовій системі». Співрозмовник зауважив, що запроваджені проти РФ санкції після окупації Криму та початку російською агресії на Донбасі в 2014 році «були спрямовані на стримування середньострокового та довгострокового розвитку конкретних російських державних фірм».

Коли Байден обіймав посаду віцепрезидента США у 2014 році, американську владу критикували через нездатність передбачити можливу окупацію українського півострову. Як пише CNN, тоді спроби Байдена озброїти Україну та ввести «надзвичайно суворі санкції» проти Росії не вдалися, бо на іншому наполягав президент Барак Обама. Тепер Байден «вирішив зробити все зовсім інакше», кажуть співбесідники телеканалу.

За словами колишнього високопосадовця НАТО, у 2014 році він «не бачив такого ж рівня координації» у роботі американських служб, але він додав, що й можливості російської армії також змінилися з того часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 20 Грудня 2021 05:55
бла бла блаблабла..
держи вора громче Показати IP 20 Грудня 2021 06:35
то есть до провокации осталось 4 недели? Под олимпиаду? Как в Грузии в 2008?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus