USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Вкрав самовар та обігрівач: на Волині уродженця Абхазії посадили на п’ять років за проникнення на чужу дачу

15 Червня 2024 22:08
Уродженця Абхазії засудили на п’ять років за пограбування дачного будинку поблизу Нововолинська. Чоловік вчинив правопорушення, перебуваючи на іспитовому терміні.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міськрайонного суду.

Як зазначається, уночі 3 лютого Іван І. умисно обікрав будинок на дачному масиві «Мічурінець». Чоловік розбив віконну шибку, пробрався у середину та виніс низку речей. Серед викраденого – обігрівач марки «Novoterm», самовар, ножівки, алюмінієві каструлі та миски. Загальна сума збитків становила 3 тисячі 925 гривень.

Про чоловіка відомо, що він є уродженцем міста Ткварчелі Абхазької АРСР, але має українське громадянство. У серпні 2023 року обвинуваченого вже судили за таке ж правопорушення. Тоді йому дали п’ять років тюрми, але вирок замінили на два роки іспитового терміну.

Читати ще: У Луцьку на автостанції чоловік підпоїв та обікрав військового. За це отримав 7 років в’язниці

На судовому засіданні обвинувачений повністю свою вину, щиро розкаявшись у скоєному. Він розповів, що разом з друзями прямував в село Тишковичі з Нововолинська. Але, проходячи неподалік дачного масиву «Мічурінець», помітив будинок без огорожі. Коли товариші пішли вперед, він здійснив крадіжку.

Чоловік склав всі викрадені речі у рядно, а пізніше попросив друзів допомогти занести чуже майно додому, не сказавши їм про скоєний злочин. Його товариш обміняв у когось масляний обігрівач на пляшку горілки, а алюмінієвий посуд здав на металобрухт.

Потерпіла ж пояснила, що крадіжки з дачного масиву – це поширене явище. З її слів, від таких, як обвинувачений, потерпають невинні люди, яким завдають майнової і моральної шкоди. Щодо міри покарання, покладалася на думку суду.

Читати ще: Лучанин, який обкрадав «Аврору» та «Єву», отримав майже сім років в’язниці

У підсумку суд визнав Івана І. винним у викраденні чужого майна із проникненням, вчиненому повторно та ще й в умовах воєнного стану. Крім того, злочин трапився під час іспитового терміну, тому до вироку приєднали невідбуту частину попереднього покарання.

Уродженця Абхазії судили за ч.4 ст.185 КК України і призначили йому п’ять років позбавлення волі.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus