USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

«Віз техніку для ЗСУ»: у Луцьку підприємця, який керував тягачем без прав, оштрафували на 41 тисячу

30 Липня 2023 13:24
У Луцьку судили підприємця, який керував авто без водійського посвідчення. Чоловік пояснював свої дії тим, що змушений був сісти за кермо тягача, адже віз техніку для ЗСУ. Однак Луцький міськрайонний суд оштрафував на майже 41 тисячу гривень та позбавив водійського посвідчення на п’ять років.

З матеріалів справи відомо, що правопорушення трапилося 28 червня після опівночі на автодорозі сполученням Устилуг-Луцьк-Рівне.

Володимир Х. керував DAF XF 105.510, хоча раніше був позбавлений права керувати транспортними засобами. Тож своїми діями він вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Про правопорушника відомо, що він є приватним підприємцем. Володимир Х. визнав свою вину, зазначивши, що його дії були виправданими, адже він перевозив військову техніку для потреб Збройних сил України. Проте докази на підтвердження цих обставин чоловік не надав.

З відеозапису події вдалося встановити, що вантажівку зупинили на блокпості з метою перевірки дозвільних документів. Вона буксирувала напівпричеп негабаритного вантажу. Водій тягача спочатку представився поліцейським не своїм іменем. Про причини перевезення відповідного багажу правопорушник не повідомляв. Надалі правоохоронці встановили, що Володимир Х. являється особою, яка позбавлена права керування транспортними засобами.

Інші докази також підтверджували вину Володимира Х. Врахувавши обставини справи, суд оштрафував його на 40 тисяч 800 гривень, також чоловіка позбавили права керування транспортним засобом на п'ять років.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus