USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Віз онкохворого тестя на лікування: киянина судили за спробу перетнути «Устилуг» з підробленими документами

7 Липня 2024 11:59
На Волині судили киянина, який за кілька тисяч доларів підробив документи, щоб відправити тестя на лікування. Його оштрафували на 51 тисячу гривень.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міськрайонного суду.

У 2023 році Юрій Д. через Telegram замовив підроблені свідоцтво про шлюб, пенсійне посвідчення та довідку про перебування на консульському обліку в іншій країні. Ці документи в сукупності з іншими давали змогу перетнути кордон України під час воєнного стану.

У подальшому невстановлена особа виготовила йому документи, у яких вказано, що чоловік одружений, отримує пенсію з інвалідності та перебуває на консульському обліку в Гамбурзі. Із підробками киянин вирішив проїхати через пункт пропуску «Устилуг», але там його викрили прикордонники.

Читати ще: Хотів у Польщу до сім’ї: на Волині судили уродженця Бучі, який за $10 тисяч купив підроблені документи

Обвинувачений повністю визнав свою вину. Як пояснив, у батька дружини діагностували онкологічне захворювання, тож його потрібно було відправити на лікування за кордон. Оскільки він не міг цього зробити легально, вирішили виїхати за підробленими документами.

За послугу він сплатив кілька тисяч доларів, надавши виконавцю особисті дані. Чоловік усвідомлював, що порушує норми закону, розкаявся, просив суворо не карати. Про нього відомо, що раніше не судимий, працює інженером, має стабільний дохід, утримує сім’ю. Його тесть на момент суду вже помер.

Читати ще: Заплатить штраф: підприємець із Київщини хотів проїхати через «Устилуг» із підробленими документами

У підсумку Юрія Д. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 та ч.4 ст. 358 КК України. Киянину призначили штраф у розмірі 51 тисячі гривень.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus