USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.58

Військовий хірург витягнув із тіла бійця гранату, що не розірвалася

9 Січня 2023 20:40
Військовий хірург вручну дістав із тіла бійця ЗСУ нерозірвану гранату ВОГ. Операцію проводили під наглядом двох саперів.

Про це повідомила радниця командувачки Медичних сил Євгенія Слівко.

Операція відбувалася в одному з прифронтових шпиталів минулого тижня.

«Подивилися знімки, з’ясували, що в тілі снаряд. Рішення оперативно ухвалював безпосередньо Андрій Верба. Викликали саперів, вони відповідали за безпеку медперсоналу», – розповіла нам у коментарі про деталі Євгенія Слівко.
Оперувати самостійно вирішив Андрій Верба – генерал-майор та досвідчений хірург ЗСУ. Операція відбувалася без електрокоагуляції.
«Усе зшивалося вручну, оскільки граната могла детонувати в будь-яку хвилину», – пояснює Слівко.

Граната залишалася біля серця. За словами радниця, поранений був важким, але стабільним. Операція відбулася успішно, і військового вже відправили на реабілітацію та відновлення.

«Самопочуття його покращується», – розповіла Слівко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus