USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Військові пояснили, чому російські ракети не виходить збивати не над містами

17 Липня 2023 10:06
Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат пояснив, чому українська система протиповітряної оборони (ППО) збиває російські ракети над містами, а не на підльоті до них.

Про це він розповів в ефірі національного телемарафону 16 липня, передають Українські новини.

Головною причиною, чому ракети поки що не виходить збивати на підльоті до населених пунктів, Ігнат назвав недостатню кількість засобів ППО.

Наявних у Сил оборони України комплексів ППО не вистачає для того, щоб взяти країну в кільце.

«Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери – його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила», – сказав Ігнат.

Читати ще: ЗСУ стійко тримають оборону, 620 окупантів ліквідовано, – Генштаб

З цієї причини військові змушені розміщувати засоби ППО поблизу окремих населених пунктів країни щільним кільцем.

Розміщення протиповітряної оборони далеко від міст створить множинні «прогалини» в покритті засобами ППО. Ними можуть скористатися окупанти.

Раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що країна-агресор Росія стала частіше вдаватися до комбінованих повітряних атак, що ускладнює захист неба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Липня 2023 10:52
було б непогано, якби українські'політики всіх часів за свої кошти купили для України достатню кількість засобів ППО, бо це їх провина, що ми в такій сраці опинились, починаючи з підписання Будапештського меморандуму без надійних гарантій безпеки і нших договорів, що вони поукладали за ці роки, оттавська конвенція по мінах і т.д. Українців політики роками обеззброювали, зробили нас беззахисними, без гарантій безпеки, а їх сім'ї за ці гроші тепер жирують в Європі, а ми тут мусимо сидіти, бо в нас крім наших будинків нічого нема, в Європі ми дешева рабсила ще й без свого житла. Нормальна влада конфіскувала б активи у багатих політиків і купила б засоби ппо, а не чекала б 'благодійності від багатіїв'.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus