USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Військові 14-ї бригади нагородили 7-річну волонтерку «званням» найкращий командир

22 Червня 2023 08:07
7-річна Іринка Васильєва за волонтерство має нагороди від Міноборони, а тепер бійці подарували їй справжню військову форму з шевроном «найкращий командир». Іринка на війні ще торік втратила тата, який служив у 14 бригаді. Проте дівчинка вирішила, що мусить допомагати його побратимам, тож виготовляє прикраси, продає їх, а гроші віддає на потреби армії.

Про це інформує ТСН.

Дівчинка не натішиться формою, яку для неї зробили на спецзамовлення військові 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Іринці 7, а її військові вже, каже, призначили найкращим командиром. «Найкращий командир написано, тут янгол («позивний» дівчинки, – ред.), тут Ірина Васильєва», – показує дитина.

«Іринка, це дитя, ця дівчинка – це талісман, це гордість нашої бригади», – каже керівниця служби зв’язку з громадськістю бригади Надія Замрига.

7-річна Іринка виготовляє віночки, продає їх на ярмарках та в інтернеті. Всі виручені кошти з мамою спрямовують на потреби війська. «Машини 6, тепловізори 5, бензопили і якусь ще трубу», – перераховує дівчинка, що вже вдалося придбати за ті кошти.

Читати ще: Мріє придбати Джавелін: як 7-річна донька полеглого захисника з волинської бригади допомагає військовим

«Її нагороджував Міністр оборони до Дня волонтера. В неї знак пошани. Вона була у Президента України, як діти-герої», – додає мама дитини.

«Мій тато захищав Україну, і тепер я захищаю», – каже дівчинка.

32-річний Олександр Васильєв із 14-ї окремої механізованої бригади загинув торік у березні під час оборони Миколаївщини. Щодня Іринка згадує про нього. В пам’ять про татка та в допомогу його побратимам узялася виготовляти та продавати віночки. Багато спілкувалася з військовими, і ті дізналися про мрію дівчинки – мати таку військову форму, як у тата.

«Побратими батька вирішили зробити сюрприз маленькій Іринці. Ми зв’язалися з мамою, взяли розміри з її одягу», – розповідає кравчиня батальйону матеріального забезпечення Галина, яка ще ніколи в житті не перешивала дорослу військову форму на дитину.

«Вона почала плакати, не від суму чи ще щось, а від радості, бо це була мрія, яку здійснили», – пригадує мама Іринки емоції дитини, коли військові привезли подарунок.

Форму Іринка носить із гордістю і не кидає волонтерство. Нині збирає гроші на чергову автівку для військових на Донеччину. «Я дуже чекаю на перемогу, щоб з усією Україною ми святкували її», – каже дівчинка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
12 Показати IP 22 Червня 2023 11:15
Господи, дай цій дитинці долю щасливу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus