USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Війна забрала молоде життя: Рожищенська громада попрощалася з 19-річним захисником Валентином Антонюком

Сьогодні 09:36
На портреті з чорною стрічкою – усміхнене і зовсім юне обличчя. Валентин Олександрович Антонюк став лицарем Небесного війська у дев'ятнадцять. За своє коротке життя він вчинив найбільший подвиг любові – віддав життя за ближніх, за неньку-Україну.

Про це повідомили в Рожищенській міській раді.

На громадську панахиду біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України зійшлися жителі громади, кому болить наше завтра, які усвідомлюють свій борг перед тими, хто тримає небо над нами, хто жертвує найдорожчим – власним життям, виборюючи право вільно жити на своїй землі.
Біля домовини Героя, вкритої синьо-жовтим стягом, невтішна у горі матір, у розпачі невимовної втрати сестра та брат, уся велика родина.
Валентин Антонюк став воїном-контрактником у вісімнадцять. Мав гарний приклад брата, який донині захищає країну. Не відмовився від свого рішення й після того, як родина тяжко переживала загибель чоловіка сестри, який загинув у двадцять п'ять.
Понад рік стрілець стрілецького батальйону 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України Валентин Антонюк нищив ворога разом з побратимами на Донеччині.
Молодий, але з виваженою чоловічою позицією – кожен має захищати рідну землю.

Побратими приїхали провести Валентина в його останню земну дорогу, навколішки схилялися перед домовиною і на їхніх мужніх обличчях проглядалося зболене: «Не пробачимо!»
Після панахиди траурний кортеж прямував вулицями міста до Свято-Володимирського храму в Дубищі, де відспівали загиблого Героя.
Після спільної молитви тіло Героя велелюдною процесією провели до місця його останнього спочинку.
Поховали Валентина Антонюка з усіма військовими почестями на кладовищі селища Дубище.
За традицією, на кладовищі розділили весільний коровай загиблого Героя. Тільки віддавав він не смаком радості, а солоним від сліз та гірким від втрати полином.

Редакція Волинських Новин висловлює щирі співчуття рідним Героя. Вічна пам’ять, честь та шана Захиснику!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus