USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Війна в Україні стане найбільш задокументованим злочином в історії людства: ще три країни долучилися до розслідувань

1 Червня 2022 10:12
Ще три країни Євросоюзу долучилися до міжнародної групи розслідувачів – найближчими днями має запрацювати об’єднана база воєнних злочинів, які скоїли росіяни в Україні.

Доступ до неї матимуть прокурори десятків країн, які беруть участь у розслідуванні, повідомляє ТСН.

Плюс три прапори на нашому боці – Латвія, Естонія та Словаччина тепер теж розслідуватимуть воєнні злочини росіянам в Україні. Усе – заради того, щоби винні постали перед Міжнародним судом. Президія, якої не бачила історія судочинства, прокурор міжнародного кримінального суду Карім Хан поруч із головними прокурорами ще п’яти країн і президентом європейської асоціації справедливості.

«Війна в Україні стане найбільш задокументованим злочином в історії людства», – запевнив президент європейської агенції зі співробітництва у питаннях кримінальної справедливості Ладіслав Хамран.

Литва стала першою країною, яка почала розслідування воєнних злочинів росіян, бо має власний досвід.

Учасники міжнародної групи домовилися про створення єдиної бази даних з усіма воєнними злочинами росіян в Україні. Вона має запрацювати вже цього тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus