USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Війна в Україні може тривати ще довго, – Шольц

10 Листопада 2023 16:57
Ознак того, що Росія припинить свою агресивну війну проти України та виведе війська, наразі немає, отже треба виходити з того, що війна може тривати ще довго.

Таку думку висловив канцлер ФРН Олаф Шольц на річній конференції Бундесверу у Берліні 10 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як би не було гірко, ми живемо не в часи миру у світі, а тоді, коли наш мирний порядок у небезпеці. Сьогодні, здається, зрозуміло, що війна в Україні незабаром буде третій рік... І ми повинні бути готові до того, що війна може тривати ще дуже довго», – сказав глава уряду.

За його словами, в цих умовах важливо розвивати стійкість і захищати власну інфраструктуру від атак.

«Ми швидко зробили правильні висновки з переломного моменту», – сказав Шольц.

Читати ще: Премʼєр Угорщини виступив проти початку переговорів про вступ України в ЄС

Він підтвердив, що наступного року Німеччина досягне мети у 2% ВВП на потреби оборони.

«Немає абсолютно жодних сумнівів у тому, що поворотний момент, який є агресивною війною Росії, вимагає довгострокової зміни курсу», – зазначив Шольц й оголосив про створення спеціального фонду Бундесверу в 100 мільярдів євро через кілька днів після початку російської агресії проти України. З цього фонду зараз фінансуються масштабні закупівлі сучасного озброєння – від літаків-невидимок до нових фрегатів і бронетранспортерів.

Канцлер сказав, що скептично ставиться до ідеї повернутися до обов’язкової військової служби. Для зміцнення особового складу Бундесверу політик порадив більш інтенсивне використати резервістів.

Як повідомлялося, раз на рік військова еліта Німеччини збирається на конференції Бундесверу, щоб обговорити ситуацію з політикою безпеки та майбутнє збройних сил.

До кінця вересня Бундесвер підготував 7 тисяч українських військових і другим після США «донором» збройної допомоги для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus