USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

«Війна б’є і по жертві, і по агресору». Зеленський пригрозив пропагандистам РФ та анонсував відбудову міст

10 Березня 2022 14:31
В обідньому зверненні 10 березня президент Володимир Зеленський пригрозив російським пропагандистам за брехню та анонсував відбудову українських міст після перемоги над загарбником.

Розпочав президент зі згадки про вчорашні події у Маріуполі: «Вночі з’явилася інформація про загиблих у вчорашньому бомбардуванні пологового будинку та дитячої лікарні у Маріуполі. Трьох людей ми втратили, серед них одна дитина, дівчинка. Кількість поранених – 17 – це діти, жінки, медичні працівники.

На російському телебаченні згадали цю тему. Вона була у них на ток-шоу, але жодного слова правди не сказали. Росіянам збрехали, що нібито у лікарні не було пацієнтів, а у пологовому будинку не було жінок та дітей. Росіянам збрехали, що нібито там засіли націоналісти на якихось позиціях. Вони брешуть впевнено, як і завжди».

Читати ще: Лавров на переговорах продовжив вести російську пропаганду. Тези

Володимир Зеленський пригрозив російським загарбникам відповідальністю, пообіцявши, що їх змусять відповідати за співучасть у воєнних злочинах.

«Воєнні злочини неможливі без пропагандистів, які їх прикривають. Хочу сказати їм одну річ: ви відповідатимете так само, як і всі ті, хто наказує скидати бомби на мирних людей. Ми знайдемо всю власність пропагандистів та пов’язаних з ними осіб, ми зробимо все, щоб її конфіскували усюди де б вона не була. Ви ж любите багате життя, любите багаті країни. У вас цього більше не буде – це тільки початок. Вас притягнуть до відповідальності за співучасть у воєнних злочинах. А потім вас зненавидять громадяни Росії, яких ви обманюєте, коли вони відчують наслідки вашої брехні по своїх гаманцях та можливостях, вкраденому майбутньому дітей. Війна ніколи не буває ізольованою – вона б’є і по жертві, і по агресору», – сказав Зеленський.
Не оминув президент і теми гуманітарних коридорів та блокади українських міст, наголосивши, що таким чином окупанти намагаються принизити українців.

«Сьогодні ми знову забезпечуємо гуманітарні коридори для наших міст. Автобуси вже вирушили, вантажівки з речами, продуктами та медикаментами в дорозі. Волноваха, Ізюм, Суми, міста та містечка Київщини Буча, Бородянка, Ірпінь, Гостомель. Серце розривається від того, що окупанти зробили з нашими містами, з нашою державою і від того, що вони хочуть зроби з нашими людьми, які потребують допомоги. Російські війська вже створили гуманітарну катастрофу в Україні, але це для них частина плану. Вони хочуть принизити наших людей, щоб вони на колінах брали хліб та воду з їхніх рук, щоб українці могли врятувати життя, лише поїхавши на окуповану територію або в Росію. Тому вони блокують Маріуполь, Волноваху та інші міста. Просто потвори. Водночас надходила інформація про людей, яких вдалося вивезти, загалом за вчорашню добу вдалося врятувати більше 60 тисяч наших громадян», – повідомив Володимир Зеленський.

Насамкінець він звернувся до усіх захисників та анонсував відбудову українських міст після перемоги.

«Українці, наші захисники та захисниці, ми обороняємо нашу державу вже 15 день. Ми вистояли, українська армія відбиває атаки на ключових напрямках. Завдяки нашим військовим, нацгвардійцям, прикордонникам, поліцейським, теорбороні ми не стали рабами та ніколи не станемо. Гордість за наші збройні сили безмежна.

Читати ще: Зеленський підписав закон, який дозволяє націоналізувати російське майно в Україні

Після війни ми відбудуємо все, що зруйновано дуже швидко та якісно. Для кожного міста буде створена спеціальна державна програма для відбудови. Я вже доручив уряду почати розробку для Чернігова, Сум, Охтирки, Житомира, Ізюма, Маріуполя та всіх інших наших прекрасних міст, до яких прийшло зло. Вони не бачитимуть і сліду від російського вторгнення. Найкращі архітектори, компанії, проекти для кожного міста. Я хочу сказати про це на прикладі Харкова, який зараз переживає найстрашніші часи. На Площі свободи буватимуть усі, Салтівка, Олексіївка, Полтавський шлях, Білгородське шосе, вулиця Мироносицька, обласна дитяча лікарня, Харківський онкоцентр, університет Каразіна, Палац праці, бібліотека Короленка… Ми все відбудуємо, я вам обіцяю. Харків’яни побачать, що Україна для них і це по-справжньому. Слава Україні!» – резюмував президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus