USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.55 10.72

Віцеканцлер Німеччини: підтримка України збережеться без жодних але

Сьогодні 11:45
Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек запевняє, що підтримка України з боку його країни збережеться.

Про це він заявив в інтерв'ю Berliner Morgenpost, повідомляє Європейська правда.

За словами Габека, зобов'язання перед Україною діють без усіляких якщо і але.

«Україна в майбутньому отримає гроші, на які вона зможе закупити гостро потрібні системи озброєння. Як я знаю, це станеться наприкінці року», – сказав він.

Віцеканцлер нагадав, що Україна отримає 50-мільярдний кредит, виплата якого відбуватиметься за рахунок заморожених активів російського Центробанку.

Ще €4 мільярди будуть доступні з федерального бюджету в 2025 році, додав він.

Габек зазначив, що якщо цього не станеться, доведеться провести нову дискусію, а підтримку шукати в інший спосіб.

Він визнав, що перехід до запланованої моделі з кредитом від G7 може стати проблемою, якщо нові замовлення більше не можуть бути розміщені через те, що попередні бюджетні асигнування вичерпані.

Габек запропонував знайти прагматичне рішення з Україною.

«Це вимагатиме забезпечення того, щоб системи озброєнь було замовлено зараз, а оплачено пізніше з фондів G7», – сказав він.

На запитання, чи піде Німеччина назустріч, якщо США припинять підтримку України – наприклад, за президентства Дональда Трампа, – Габек відповів: «Так. Тоді ми не залишимо Україну наодинці».

Нагадаємо, минулих вихідних німецькі ЗМІ повідомили, що поточне бюджетне планування федерального уряду Німеччини не передбачає додаткових коштів на підтримку України і додаткові заявки від Міністерства оборони Німеччини щодо військової допомоги Україні більше не будуть затверджувати на вимогу канцлера. В МЗС України такі повідомлення назвали некоректними та маніпулятивними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus