USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Вітчим загинув, матір хворіє, вдома самотньо: як студент хотів виїхати через Волинь у Польщу

Сьогодні 11:34
Через Волинську область намагався виїхати студент із «липовими» документами. У хлопця на війні загинув вітчим, а хвора мати і сестра жили за кордоном. Його оштрафували на 17 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

Наприкінці лютого 2023 року в Одесі Тімур П. за гроші замовив виготовлення підроблених документів, які дозволили б перетнути кордон України. Це пенсійне посвідчення, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідка військово-лікарської комісії. Він надав свої персональні дані, а через деякий час отримав на руки підробки про непридатність до військової служби.

27 квітня 2023 року молодик намагався перетнути пункт пропуску «Устилуг» у напрямку Польщі. Щоправда, його план зірвали працівники митниці.

Читати ще: Віз онкохворого тестя на лікування: киянина судили за спробу перетнути «Устилуг» з підробленими документами

Обвинувачений повністю визнав вину у скоєному. Як пояснив, через війну його мати та молодша сестра виїхали за кордон. Він зостався в Україні, оскільки на той час навчався. У грудні 2022 року на війні загинув його вітчим, а з родичів в Україні нікого не залишилось.

Зі слів хлопця, мати з сестрою не могли приїхати назад, бо матір хворіє і проходить лікування. Йому було дуже важко залишатися в Україні самотнім, без можливості заробляти та жити з сім`єю, тому він почав шукати можливості для виїзду за кордон.

Читати ще: Хотів у Польщу до сім’ї: на Волині судили уродженця Бучі, який за $10 тисяч купив підроблені документи

Суд врахував важкі сімейні обставини в родині обвинуваченого. Скоєне ним правопорушення відноситься до нетяжких. Обвинувачений раніше не був судимим, характеризується виключно позитивно, є особою молодого віку, навчається у Національному університеті кораблебудування.

У підсумку Тімура Т. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 КК України. Остаточне покарання за сукупністю – штраф у 17 тисяч гривень.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
янеробот Показати IP Сьогодні 14:11
відпустіть людину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus