USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Вірменія та Азербайджан заявили про готовність до мирних переговорів

3 Жовтня 2020 19:04
Азербайджан та Вірменія, що наразі перебувають у фазі загострення територіального конфлікту, заявили про готовність до мирних переговорів.

Про це повідомляє Новое время.

Згідно з повідомленням, президент Азербайджану Ільгам Алієв закликав Росію, США та Францію продовжити намагання вирішити конфлікт у Нагірному Карабасі.

«Я вважаю, що ці три країни повинні продовжити працювати разом над врегулюванням нагірно-карабаського конфлікту, але за умови, що вони залишаться нейтральним», — сказав Алієв в інтерв'ю Al Jazeera.

Ці країни входять до так званої Мінської групи ОБСЄ з врегулювання конфлікту в регіоні.

Алієв сказав це на наступний день після повідомлення Міністерства закордонних справ Вірменії, яке привітало переговори Мінської групи в телефонному режимі. У Вірменії також заявили про готовність до мирних переговорів за посередництва ОБСЄ.

У свою чергу Мінська група ОБСЄ закликала лідерів конфліктуючих країн «негайно взяти на себе зобов’язання відновити предметні переговори».

Нагадаємо, бої між вірменськими та азербайджанськими військами на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися в ніч на 27 вересня.

Азербайджан і Вірменія запровадили воєнний стан і оголосили мобілізацію резерву. Обидві країни звинувачують одна одну в ескалації конфлікту і заявляють про бойові втрати і жертви серед населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
правдиво Показати IP 4 Жовтня 2020 15:32
самі розберуться. а україні нєх... пхатися до них, бо свого геморою по вуха є!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus