USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.30 10.46

«Він у мене забрав здоров’я»: на Волині судять чоловіка, який п’ять разів ножем вдарив кума

Сьогодні 20:21
У селі Залізниця на Любешівщині кум напав на кума. Чоловік увірвався до сім’ї в хату й не менше п’яти разів вдарив ножем потерпілого. Вдома були його малолітні діти, розповів сам поранений.

Як йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», долю кума вирішує суд.

Пані Ніна розповіла, що її сім’я вже рік не може оговтатися від того, що сталось. Кум серед ночі пошкодив двері і увірвався до помешкання.

«Микола Васильович Мороз проник у мій будинок, де були четверо моїх малих діток, і накинувся на чоловіка. Я розлучена з ним, але він ночував у мене. Він завдав йому п’ять ножових поранень, три з яких – від 11 до 14 сантиметрів із проникненням у грудинную клітину», – зазначила потерпіла Ніна Лебич.

Жінка того дня була в Польщі. Донька після грюкоту у двері покликала на ніч батька – пригадав поранений Віталій Іванович.

Постраждалий отямився лише в лікарні. Жінка на лікування колишнього чоловіка витратила близько 50 тисяч гривень. Кум, мовляв, ні копійкою не допоміг та й вибачення попросив лише в суді.

Читати ще: Вилами – по нозі, граблями – по голові: у Луцьку покарали пенсіонера, який побив дружину

У матеріалах слідства вказано, що підсудний важко хворіє. Ніна Марківна в це не вірить. Любешівський суд дав йому умовний термін. Потерпілі подали апеляцію.

Кум на засідання не з’явився. Його захисниця зауважила, що той лікувався, але тепер знову захворів.

«Мої діти досі перебувають у страху. Він ходить на свободі, бо дали умовний термін. Я вважаю, що це несправедливо й неправильно. Його родичі працювали в поліції – допомагають, щоб він мав умовне. У нього немає житла, він мешкає в будці, де була дровітня. Ця людина може захворіти. Якщо її ув’язнять, то вилікують і йому буде життя. Можливо, він виправиться. Хочу справедливе покарання», – твердить Ніна Лебич.

«Він у мене забрав здоров’я. Я йому не пробачу», – додав потерпілий.
Ніна та Віталій Лебичі навіть гадки не мають, чому кум так вчинив. Кажуть: ніколи не було жодних конфліктів.

«У його згорів будинок, жінка покинула з дітьми, одружилася з іншим чоловіком. Він нам допомагав, щоб заробити якісь кошти на харчування. Ніколи конфліктів не було. Ми його кормили, бо в людини немає ні світла, ні газу, ні плитки», – зауважила Ніна.

Читати ще: За 20 ударів – 20 тисяч компенсації: на Волині пенсіонер побив вчительку, коли забирав курку

Вину кум у суді визнав і розкаявся. А от чому накинувся з ножем? Каже: не знав, що на нього найшло.

Місцевий центр пробації вважав, що виправлення обвинуваченого можливе без тюрми. Підтвердження, що підсудний не з’явився на засідання саме через хворобу не було, тож судді вирішили, що на наступне його має примусово привести поліція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН Показати IP Сьогодні 22:24
НЕ Х*Я СОБІ КУМИ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus