USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

«Він бідно живе, брат згорів»: волинянин у суді намагався захистити односельця, який вкрав у нього велосипед

5 Червня 2024 06:47
Приїхав із села Мерва просити, аби його односельчанина не забирали в тюрму. Той вкрав у чоловіка велосипед, а через деякий час спокусився і на чужі черевики. Григорій свого односельчанина шкодує. Каже, що в поліцію про крадіжку велосипеда не заявляв.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Він бідно живе. Його рідний брат згорів. Його швагро загинув на війні, недавно поховали», – зауважив житель села Мерва.

Григорій стоїть горою за свого односельчанина. Хоча той поцупив його велосипед і збирався продати.

«Працював охоронцем на фірмі. Прийшов на роботу й поставив велосипед. А о другій ночі двоколісний зник. Але він був на території, бо я це бачив. А оскільки односельчанин працює на тому ж підприємстві, то я думав, що він мені поверне. Моя зміна закінчилася о сьомій годині, а велосипеда не було», – розповів Григорій.

Читати ще: На Волині пенсіонер, який вкрав у жінки велосипед, ледве не потрапив за ґрати

Чоловік пішов до односельчанина питати, де ж двоколісний. Той відповів, що стоїть у сараї. Для чого брав велосипед – не сказав. Але Григорій скарги чи заяви на чоловіка не писав. Розійшлися мирно.

А вже через два місяці односельчанин узяв вже в іншого чоловіка пару черевиків і дві риболовні котушки. Спритник пояснював дільничному, що просто переплутав туфлі зі своїми, а котушки прихопив, щоб сходити на риболовлю. Мовляв, не мав наміру ні привласнювати, ні продавати чуже майно.

Горохівський суд призначив чоловікові три роки ув’язнення. Раніше його вже судили за крадіжку, тому приєднали невідбуте покарання. Загалом дали чотири роки і два місяці позбавлення волі. Григорій же приїхав до суду заступитися за односельчанина.

«Я до нього претензій не маю. Як був перший суд, то одразу про це сказав. Він вибачився. Я з ним працюю дуже довго – 12 років. Він у мене якби вкрав і не віддав, то також би йому пробачив, бо мені його шкода», – пояснив Григорій.

Читати ще: У Луцьку серійний крадій велосипедів, який мав судимості, отримав умовне покарання

Адвокатка обвинуваченого селянина подала апеляцію. Але не в ту інстанцію. Коли ж спохватились і все виправили, уже сплив термін оскарження. Апеляційний суд не вважав такі причини поважними. Оскаржити вирок уже було пізно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus