USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Відзначили спортсменку, яка вперше представляла Волинь на Дефлімпійських іграх

30 Травня 2024 22:49
Голова обласної ради Григорій Недопад зустрівся із лижницею Анастасією Смідюк, яка вперше представляла Волинь на зимових Дефлімпійських іграх, а також її наставником Миколою Білерою.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

До вітань також долучились очільники освітніх та спортивних закладів, де вона навчалась та виховувалась. А саме, ректорка Академії рекреаційних технологій і права, депутатка облради Людмила Стасюк, директор Луцького ліцею № 15 Олег Гребенюк та керівник ОДЮСШ для осіб з інвалідністю Андрій Рожок.

Очільник регіонального центру фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», голова постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту Віктор Галан-Влащук розповів, що 22-річна Анастасія лижним спортом займається лише 5 років та вже стала багаторазовою чемпіонкою України з лижних перегонів та кандидатом у майстри спорту України з лижних перегонів серед осіб з порушеннями слуху.
«Наразі найбільше досягнення Анастасії – виступ на ХХ зимових Дефлімпійських іграх. Вона впевнено трималась у п’ятірці лідерів та фінішувала п’ятою на дистанції 5 км і повторила свій успішний виступ уже на дистанції 10 км. Це значний поступ для нашої області, адже за всю історію незалежності волинські спортсмени жодного разу не були учасниками Дефлімпіади», – наголосив він.

Читати ще: «Я дуже хочу і мрію виступати за Україну надалі!»: уперше в історії області волинянка взяла участь у зимових Дефлімпійських іграх

Анастасія Смідюк охоче поділилась своїми враженнями від участі у найавторитетнішій світовій першості. «Організатори Дефлімпіади раділи кожному успіху українських спортсменів, підтримували нас та постійно цікавились безпековою ситуацією в нашій країні», – розповіла вона.
Голова Волиньради Григорій Недопад подякував спортсменці та її тренеру за хороший результат у престижних світових змаганнях. «Ми усіляко намагаємось підтримувати та розвивати спорт навіть попри обмеженість бюджетного фінансування в умовах війни. Впевнений, наші захисники радіють позитивними новинами зі свого міста, села чи регіону. Для них важливо знати, заради чого вони воюють», – підкреслив посадовець.

Він також вручив найвищі відзнаки обласної ради Анастасії Смідюк, а також керівникам навчальних закладів, у яких здобувала освіту спортсменка – Луцького ліцею № 15 та Академії рекреаційних технологій і права. Голова обласної ради подякував освітянам за створення безперервного і якісного інклюзивного освітнього процесу для волинської дефлімпійки.
Ректорка Академіїі, депутатка облради Людмила Стасюк розповіла, що Анастасія Смідюк цьогоріч є випускницею бакалаврату за спеціальністю «Фізична культура і спорт». «У нас навчається чимало студентів з різними нозологіями, які мають високі досягнення у спорті. Ми організовуємо для них увесь супровід навчального процесу, готуємо спеціальні програми підготовки, адже є певна специфіка роботи із такими категоріями студентів, у нас вона налагоджена. Ми дуже радіємо успіхам наших студентів і завжди раді їх підтримати», – зауважила вона.

Дефлімпійка своєю чергою подарувала усім присутнім сувеніри, які привезла з Дефлімпіади. Голова обласної ради також анонсував, що за підсумками виступів як вдячність від волинської громади у новому бюджетному році Анастасія Смідюк та її тренер Микола Білера отримають грошову винагороду у розмірі 50 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus