USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Віджимав бізнес на сході: що відомо про керівника волинської шахти, який співпрацював з терористами

20 Листопада 2021 21:16
Контррозвідники встановили, що чинний керівник однієї з шахт ДП «Волиньвугілля» у минулому тісно співпрацював з бойовиками.

За інформацією СБУ, чоловік сплатив майже 100 тисяч грн «податків» до «бюджету» бойовиків у 2018-2019 роках, повідомляє телеканал «Аверс».

«Призначений у 2018 році на керівну посаду однієї із шахт ДП «Волиньвугілля» зловмисник вів подвійне життя: як посадовець державного підприємства та як підприємець так званої ЛНР. Зокрема в 2018-2019 роках він як зареєстрований на окупованій території підприємець сплатив понад 100 тисяч гривень податків до бюджету терористів, – зазначила речниця СБУ у Волинській області Іванна Поліщук. – Наразі слідчі СБУ завершили досудове розслідування у кримінальному проваджені за частиною 1 статті 110 з позначкою 2 Кримінального кодексу України та скерували матеріали до суду разом з обвинувальним актом стосовно підприємця».

До слова, санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до двох років з конфіскацією майна.
За інсайдерською інформацією, чоловік, про якого йдеться, – не керівник, а головний технолог, який працював на шахті «Бужанська».

«Два роки тому на нього було написано заяву, що він зі зброєю в руках віджимав у людей на сході бізнес. Його брат там був комендантом того міста, де катували наших солдатів, а можливо, і вбивали. Відомо про те, що його дружина є директором школи на тій території . Знаю, що його сюди привіз колишній «смотрящий» за вугільною галуззю Вєнгрін», – повідомило джерело.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ммм Показати IP 21 Листопада 2021 10:48
а смотрящого назначив путін чи свої патріоти
Кгб до ммм Показати IP 22 Листопада 2021 20:49
Колись,за часів сирисири, щоб стати піонером, перший відділ перевіряв всю підноготну до 10 коліна. Зараз претендентів на керівні посади хоч хтось перевіряє по лінії СБУ?
007 Показати IP 21 Листопада 2021 23:09
Тому і купуємо вугілля, і вигідно щоб наші шахти занепадали , обладнання все йде в металолом . Відповідно шахти стають збиткові ,і нам розказують казки , що вугля не має і він неякісний ітд . Але не треба далеко йти старші люди пам'ятають як шахти гриміли , шахтери дуже добре заробляли , і були робочі місця , і був вуголь , і працювали на них котельні , ТЕС ітд щей простим людям для опалення хат хватало .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus