USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

Відвезли на полігон: у ТЦК три дні не дозволяли швидкій госпіталізувати хворого лучанина

Сьогодні 19:45
Лучанин Валерій має серйозні проблеми зі здоров’ям та є опікуном хворої мами. Має відповідні документи. Проте в ТЦК, з його слів, на це не звернули увагу. Справа дійшла до того, що чоловікові кілька разів викликали швидку. Лікарі наполягали на госпіталізації, але працівники ТЦК не давали на це дозволу.

Його дружина Людмила розповідає: попри те, що Валерій мав при собі документи для відстрочки, працівники ТЦК затримали його, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Вони були на роботі. І коли збиралися додому, оце сталося. Йому навіть не дали повністю одягнутися. Документи він мав при собі, але їх не захотіли подивитися», – каже Людмила.

Окрім документів, які підтверджують, що чоловік доглядає хвору матір, також були виписки від лікаря, де вказано про всі наявні захворювання Валерія. Вже коли перебував у центрі комплектування, чоловіку стало зле. Хронічна гіпертонія та проблеми з попереком нагадали про себе.

«Він скаржився на болі в спині. У нього є проблеми в поперековому відділі хребта, стесується хребець. Навіть є довідка, що йому рекомендована планова операція», – каже Людмила.

Жінка бʼє на сполох та зі сльозами в очах розповідає: лікарі швидкої відразу повідомили, що її чоловікові необхідна госпіталізація. Однак працівники ТЦК цього не погодили.

«Я не знаю: чи він викликав, чи йому викликали швидку. Лікарі наміряли в нього тиск 180. Були в нього болі в спині. Йому дали якісь препарати, щось вкололи від болю, щось вкололи від тиску, але контрольного вимірювання тиску не було (чи він нормалізувався). Я викликала ще одну бригаду швидкої допомоги, яка приїхала й бачила всі ознаки того, що він потребує госпіталізації, але його не відпустили», – розповідає Людмила.

Читати ще: Мав відношення з військової частини: лучанина утримували в ТЦК, а зранку відправили на полігон

Уже кілька днів жінка чатує під центром комплектування з надією, що її чоловіка відпустять. Зрештою залучила адвоката. Юристка каже: це незаконне утримання людини. Тому Людмила та її представниця звернулися до правоохоронців.

«Ми подали заяву про відстрочку. Зараз вона перебуває на розгляді в ТЦК та СП. Медики неодноразово приїжджали. Вони неодноразово хотіли його госпіталізувати, казали, що він справді потребує госпіталізації, але представники ТЦК писали відмову. Не пояснюють, на якій підставі представник ТЦК вирішує питання щодо екстреної медичної допомоги людині», – коментує юристка Катерина Жегестовська.
Зрештою чоловіка таки забрала карета швидкої. Коли болі у спині стали нестерпними, а знеболювальне перестало допомагати, лучанина відпустили.

«На мене ніхто не реагував. Я викликав швидку. Мене хотіли забрати ще першого дня. ТЦК відмовляв. Учора – так само. Сьогодні мені стало гірше. Мені казали: бери підписуй повістку, їдь. А вчора і позавчора такого не було. Я не проходив ВЛК, а за документами – пройшов. Нічого не підписував», – запевняє Валерій.

Він розповідає: нестерпний біль супроводжував його кілька днів. І попри це, його повезли на полігон. Там же сказали, що з таким станом здоров’я він їм не потрібен, і повернули в центр комплектування.

«Мене завезли на полігон. Я там ледь вибув. Не міг ходити. Мене хлопці підводили. Викликав швидку. Мене знеболили. Теж хотіли забрати, але ніхто не відпустив», – додає Валерій.

Із врученою повісткою чоловіка таки відпустили в супроводі медиків до лікарні на обстеження та госпіталізацію. Надалі лучанин проходитиме лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
x Показати IP Сьогодні 20:25
що скажеш гестапо
Павло Показати IP Сьогодні 21:05
В нормальних людей виникає запитання. Чому людина яка має всі документи на відстрочку не оформила її?????? І тоді б даного сюжету не було б! Вже є навіть рішення судів, які підтвердили що наявність документів не дає права автоматичного права на відстрочку, якщо ви їх офіційно не надали в ТЦК та СП! А просто носите з собою.
Олесь до Павло Показати IP Сьогодні 22:10
Бо коли прийдеш в ТЦК з цими документами так само не оформиш відстрочку а будеш відвезений на полігон
Анонім Показати IP Сьогодні 21:13
А як така хвора людина ще може бути опікуном когось?
Олесь до Анонім Показати IP Сьогодні 22:13
Так отож. Хвора людина не зможе бути опікуном, не зможе потрапити на якусь посаду за контрактом з підрозділом без ТЦК бо там буде справжній медогляд, але може легко бути достааленим ТЦК на полігон і далі штурмувати посадки.
К.лучанин Показати IP Сьогодні 21:15
Це не ТЦК - це виправна колонія загального режиму!!! Права людини тут не діють. Ну навіщо на передовій нездала людина? Про це самі військові на нулю говорять. ТЦК виконує якісь плани набору, а результату немає в кінцевому підсумку і спражньої мобілізації нема.
Олесь до К.лучанин Показати IP Сьогодні 22:14
Не згоден. В колонії і те якихось прав дотримуються. ТЦК ж отримали згори добро на будь які методи.
Луч. Показати IP Сьогодні 21:26
Ну i коли почнуть Садити ТЦК за кримiнальнi злочини? Я служу,воював- всi моi товаришi по службi не гативно вiдносяться до ТЦК.
Любі свині Показати IP Сьогодні 21:39
А на будівництві працювати здоров‘я було?
Олесь до Любі свині Показати IP Сьогодні 22:19
А ви знаєте ким саме він працював? І ви думаєте на будівництві такі самі важкі умови як на фронті? Мене також ТЦК викрадали. Я день побув без їжі та води то мені здавалось що от от мої стравохід та гортань роз'їсть кислота, хоча мій хронічний гастрит з підвищенною кислотністю все життя і в нормальних обставинах взагалі не дається в знаки. І ще так багато чого різного хронічного може взагалі на життя не впливати. Так наче здорова людина ззовні. ВЛК нічого реально не перевіряють і всі документи довідки ігнорують... А в обставинах війни це все одразу вилізе назовні.
Пппп Показати IP Сьогодні 21:51
Якщо мав всі документи на відстрочку, то чого її не оформив? На будівництві з такою хворою спиною можна працювати? В нього тиск робочий на таку вагу 160 мінімум, ото то да як 120 кілограмовий здоровань на візку може бути опікуном хворої матері?
123 Показати IP Сьогодні 21:53
Новий Швейк, вперед за пригодами!
Каміла Показати IP Сьогодні 22:13
Цікаво, а представники ТЦК будуть покарані ??? І не говоріть, що там служать військові, нормальних там нема, це точно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus