USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Відсутність світла, тепла і робота ліфтів: що непокоїло лучан у січні

13 Лютого 2023 16:10
Протягом січня 2023 року в групу оперативного реагування «15-80» надійшло 2366 звернень від громадян. Лучани переважно нарікали на відсутність електроенергії, водопостачання і тепла в домівках.

Про це йшлося 13 лютого під час наради в Луцького міського голови.

Директорка департаменту ЦНАП Лариса Карп’як повідомила, що більшість звернень стосувалися надання інформації щодо роботи пунктів незламності чи структурних підрозділів міськради.

Найбільше звернень (379) було переадресовано на виконання в ПрАТ «Волиньобленерго». Вони стосувалися відсутності електроенергії в житлових будинках і недотримання графіків відключень.

Читати ще: Лучани скаржаться, що в сусідів не вимикають світло

133 звернення було передано ДКП «Луцьктепло». У січні призупиняли роботу котельні та центральні теплові пункти на вулицях Новочерчицькій, Володимирській, 8 Березня, Декабристів і Загородній.

Працівники підприємства провели ремонтні роботи з відновлення теплопостачання на вулицях Гулака-Артемовського, 15-17, Рівненській, 3, Гордіюк, 43, Гірній, 2-2а, Ніла Хасевича, 4-6, Львівській, 61, Героїв-Добровольців, 1, Кравчука, 10, проспектах Молоді, 13в, Відродження, 8-8а.

Також були нарікання на неналежні параметри опалення та гарячого водопостачання від мешканців будинків на вулицях Стрілецькій, 35, Воїнів-Афганців, 4, На Таборищі, 7а, Конякіна, 33, Софії Ковалевської, 23а.

Читати ще: Мешканці луцької багатоповерхівки – чотири місяці без тепла

86 звернень передано на реагування до КП «Луцькводоканал». Зокрема, 26 січня працівники підприємства провели роботи із заміни запірної арматури на водогоні діаметром 600 метрів на вулиці Дубнівській, 26. Унаслідок цього протягом дня правобережна частина міста була без водопостачання орієнтовно до 19:00.

Крім цього, ліквідовано пориви на вулицях Вороніхіна, 15а, Олеся Гончара, 1-1а, Карпенка-Карого, Глушець, 40, Володимирській, 99, Дубнівській, 26, а також ліквідовано провалля біля колодязів на вулиці Дубнівській, 57 та проспекті Грушевського, 7.

Щоденно працівники водоканалу проводять роботи з розчищення мереж зовнішньої каналізації в місті.

Читати ще: У Луцьку стежитимуть за відновленням благоустрою після робіт на мережах

КП «Луцьксвітло» отримало 34 звернення. Працівники підприємства провели роботи з відновлення освітлення на вулицях Павлова, Вишківській, Кривий Вал, проспекті Молоді. Також вони забезпечили належну роботу світлофорних об’єктів на вулицях Львівській, 28, 61, Задворецькій кут Київський майдан та проспекті Волі, 4.

До «Волиньліфту» передано 10 звернень. Протягом січня було відновлено роботу низки ліфтів і підйомників у будинках на вулиці Кравчука, 26а, проспекті Відродження, 14а та інших.

Зараз у зв’язку з закінченням терміну експлуатації зупинено на капітальний ремонт 13 ліфтів.

На виконання в «Луцькспецкомунтранс» передано три звернення. Проведено прочистку зливних решіток на проспекті Відродження, 14 та ліквідовано провалля на мережі зливової каналізації на вулиці Арцеулова, 5.

Читати ще: Лучани з приватного сектору зможуть купити сміттєві контейнери на умовах співфінансування

У відділ транспорту було передано 26 звернень. Ще чотири звернення переадресовано КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Читати ще: У Луцьку боротимуться з приміськими маршрутками і куплять ще чотири тролейбуси

До департаменту муніципальної варти було передано 32 звернення. Варто зауважити, що інспектори оперативно реагували на всі повідомлення лучан. Завдяки виданим приписам було прибрано сміття на вулицях Конякіна, 14 та Гордіюк, 10, відновлено благоустрій пішохідної доріжки на вулиці Загородній, 4, ліквідовано провалля на проїжджій частині на вулиці Карпенка-Карого кут Гетьмана Мазепи.

Також працівники муніципальної варти щодня здійснюють перевірки щодо порушення правил паркування транспортних засобів і розміщення генераторів біля житлових будинків.

Ще 60 звернень стосувалися роботи житлово-комунального господарства міста. Протягом січня було ліквідовано ямковість на проїжджій частині на вулицях Конякіна, 37, Гордіюк, 34, відремонтовано тротуарне покриття на вулиці Степана Бандери, 4, приведено до належного санітарного стану територію на проспекті Відродження, 10, 12, полагоджено гойдалку в парку Героїв Майдану та Небесного Легіону.

На контролі залишаються звернення щодо ремонту дорожнього покриття на вулицях Даньшина, Єршова, Галки Гулевичівни, 8, Дубнівській, 79, ремонту пішохідного тротуару на вулиці Єршова, 9а-11.

Протягом січня 2023 року на адресу керівництва міської ради надійшло 248 письмових звернень громадян, зокрема 34 – від переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 13 Лютого 2023 17:07
Так як "Луцьктепло" самовільно змінило темп. графік подачі теплоносія з 130/70 на 75/55 зі зламом на 55град,-то до будинків доходить ледве 52 град.Тоді воду можна нагріти прибл. до темп. 42-43град.І замість гарячої води буде тепла.Але це не все.Коли включились залежні ІТП ,-то виникли ще дві проблеми.В ІТП примінили тепм. графік 70/50,при якому необхідно було поміняти всі останні радіатори прибл. в 1,9 рази більші.,бо темп. напір різко зменшився.Внаслідок чого всі перші поверхи панельок мерзнуть.І не тільки панельок.Друга проблема пов"язана з насосами цих ІТП,які піднімають тиск в обратці і різко зменшують і так малий перепад тиску,особливо в мережі Завокзального району.Нема перепаду тиску-нема циркуляції теплоносія в будинках.Зменшення температури теплоносія привело до необхідності збільшення потоку-а труби то були закладені на темп. графік 130/70!!! І не хватає об"ему!!!Ще і котельні на Боженка 34 і Карбишева 2 розміщені за 2-3км від споживача і гріють гектари землі-а за все платить споживач.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus