USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Відсутність лави і землетрусів: на Ла-Пальмі припинилося виверження вулкана, яке тривало 85 днів

25 Грудня 2021 19:33
На острові Ла-Пальма офіційно заявили про завершення виверження вулкану. Він був активним протягом останніх 85 днів.

Про це заявив радник з державної адміністрації, юстиції та безпеки уряду Канарських островів Хуліо Перес, пише РБК-Україна.

«Те, що я сьогодні хочу сказати, можна сказати кількома словами – виверження закінчилося. Воно закінчилося 13 грудня вдень, але тільки сьогодні можна про це сказати», – заявив Перес.

Водночас радник зауважив, що припинення виверження було підтверджено науковим комітетом, який спостерігав за ознаками, які дають можливість впевнитись у цьому – відсутність лави, пірокластів, землетрусів, тремору й деформацій.

Нагадаємо, вулкан прокинувся на іспанському острові 20 вересня. Влада підвищила рівень загрози до оранжевого. Перекрили регіональні дороги. Почалася евакуація людей. Загалом ріки розпеченої лави випалили майже 800 гектарів землі – переважно це фермерські угіддя. Особливо постраждали бананові та авокадові плантації. Раніше подібне відбувалося в 1971 році.

Пізно ввечері 28 вересня потік лави досягнув океану та відтоді, застигаючи, поступово збільшував площу острова. На початку жовтня обвалилася північна сторона кратера вулкана, викликавши вражаючі вибухи. Внаслідок цього потік лави посилився. Наприкінці жовтня вулкан Кумбре-В'єха після чергового обвалення почав вивергатися з новою силою.

Сума збитків унаслідок виверження вулкану на іспанському острові Ла-Пальма, оцінюється у близько 700 мільйонів євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus